Boeken

Welke boeken ik NIET lees

Steeds vaker zie ik in boekengroepen op Facebook en op bookstagrams de vraag voorbij komen welk genre je niet leest. Dat inspireerde me tot dit artikel. In principe ben ik een allround lezer. Ik lees zo’n beetje alles. Toch zijn er een aantal dingen waarmee je me niet zo snel (of helemaal niet) zult zien. Benieuwd welke dat zijn? Lees dan verder!

Graphic novels
Ik heb door de jaren heen met regelmaat stripboeken geprobeerd, maar toch pakt het me niet. Het verhaal mag dan nog zo zielig zijn, bij mij komt het niet binnen.

Voetbal/Formule 1 gerelateerde boeken
Voetbal, tsjah ik heb er gewoon helemaal niks mee. Als het als bijzaak in een boek voorkomt, zoals bijvoorbeeld in Achtste groepers huilen niet, dan vind ik het geen probleem. Maar een boek over voetbal als hoofdonderwerp, zul je mij niet mee zien.

Formule 1 net zo, ik heb een fictief boek geprobeerd waarin het ging over de formule 1, maar nee, niks voor mij.

Ik leer lezen boeken
Bij ons in de bibliotheek heb je een apart gedeelte voor de ik leer lezen boeken. Dat zijn heel eenvoudige boeken voor kinderen die net leren lezen. Je weet wel: korte zinnetjes en elke zin op een aparte regel. Natuurlijk zijn die boeken belangrijk en natuurlijk heb ik ze ook ooit gelezen, maar nu zul je me er niet meer mee zien. Ik stap van de prentenboeken naar de A boeken en zelfs bij de A boeken kan ik kieskeurig zijn. Maar de tussenstap tussen die twee sla ik met gemak over!

Kookboeken/Tuinboeken
De weinige kookboeken die we in huis hebben worden al nauwelijks gebruikt, dus waarom dan nog meer in huis halen? Als ik iets snel wil weten zoek ik het altijd op via internet. Wel zou ik het eventueel kunnen lenen bij de bieb om inspiratie op te doen, maar kopen doe ik sowieso niet.

Hoewel ik dol ben op de natuur heb ik absoluut geen groene vingers. In de tuin werken vind ik verschrikkelijk! Misschien verandert dat nog ooit, maar voorlopig in ieder geval niet.

Friese boeken
Ik mag dan wel in Friesland wonen en ik versta Fries ook redelijk goed, maar ik zou nooit een Friestalig boek gaan lezen. Een vaste klant van de bibliotheek zei laatst dat hij vond dat ik het toch moest proberen en oefenen. Nee daar ga ik maar niet aan beginnen haha! Daarentegen vind ik boeken die zich in Friesland afspelen wel heel tof! Maar dan moet het wel in het Nederlands geschreven zijn.

Welke genres of onderwerpen lees jij niet?

Lots of love,
Floor Flawless

5 thoughts on “Welke boeken ik NIET lees

 1. Het eerste wat ik mij afvroeg toen ik de titel van je blog las, was mij natuurlijk afvragen welke genres ik niet graag lees. En ja, ook ik heb een paar genres/onderwerpen die je niet zo snel in mijn boekenkast zult vinden:

  Streekromans (O gruwel, ik wil echt niet lezen over het gezinsleven van Gerda op de boerderij)
  Sportboeken (Bah, sport)
  Horror (Te bang voor echte horrorverhalen)
  Religieuze boeken (Tenzij informatief om hier meer over te leren, maar echt niet een reli-roman)
  Girly meisjesboeken over paarden ofzo (Maar ik behoor dan ook niet meer tot de doelgroep)

  Maar verder beschouw ook ik mij eigenlijk wel als een alles-lezer 🙂

  1. Ik heb zelf nog steeds een zwak voor die meisjesboeken hihi! Dat soort boeken verslond ik als kind namelijk! 🙂
   Streekromans heb ik mij nog niet heel erg in verdiept om eerlijk te zijn, maar wil het wel proberen. Mijn moeder is daar dol op, dus ik wil graag weten wat ik er zelf van vind.

 2. Wat een inspirerend artikel om over te kunnen nemen.
  Ik lees zelf niet snel
  Sportboeken.
  Grafic Novels.
  Kookboeken.
  Kerkelijke boeken ( tenzij het een goed verhaal is en niet alleen over het geloof).

 3. Ik sluit mij helemaal bij jou aan! Het leuke aan boeken die zich in Nederland afspelen, vind ik dat je de plaats kan herkennen 🙂
  Ik zou geen romans lezen. Daar kom ik dus echt niet doorheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.