Persoonlijk

Wat het spuiten van groeihormoon mij gebracht heeft

Heel vaak zeggen mensen tegen mij: ”Aaww wat ben jij klein en schattig!” Terwijl ik denk; Ik heb nu een normale lengte, ik had nog veel kleiner kunnen zijn als ik geen groeihormoon had gespoten!

Dit jaar is het alweer 5 jaar geleden, dat ik ben gestopt met het spuiten van groeihormoonprikken. Gisteren had ik daarom de laatste nacontrole, met een suikertest, een scan, echo en bloeddrukmetingen.

Al in de baarmoeder had ik een groeiachterstand. Ik ben 8 weken te vroeg geboren en was toen 30 cm lang. Zo lang als een liniaal dus! Toen ik 2 jaar was, kon ik bij een testgroep van groeihormoon en daar hebben mijn ouders voor gekozen. Ik ben daar heel erg blij mee, want op die leeftijd kon ik dat natuurlijk zelf nog niet bepalen.

Baby

Het ziekenhuis had berekend dat mijn volwassen lengte 1,38 m zou worden. Dat is echt heel klein dus! Dankzij het gebruiken van groeihormoon ben ik nu 1,58 m en dat is nog een redelijk normale lengte eigenlijk. Vanaf mijn 2e jaar tot en met mijn 16e heb ik elke avond groeihormoon moeten spuiten. Eerst deed mijn moeder het bij mij en vanaf groep 7 deed ik het zelf. De eerste jaren was het natuurlijk vervelend, maar uiteindelijk wen je eraan, het hoorde bij mijn vaste routine.

Ik kan het me niet zo goed voorstellen hoe het zou zijn geweest als ik het niet had gebruikt en dus 1,38 m was geworden. Met mijn huidige lengte kan ik in principe genoeg. Het enige vervelende is dat ik af en toe niet goed met mijn voeten bij de grond kan, of mijn armen niet lang genoeg zijn om iets te pakken. Ook zie ik niks als er grote mensen voor mij staan, maar vaak wordt er wel rekening mee gehouden.

Ik heb geen nare bijwerkingen gehad van de groeihormoon en nu ik een paar jaar gestopt ben heb ik ook niet ineens ergens last van gekregen. Wel blijft het een raadsel hoe het kan dat ik een groeistoornis heb, want zelfs een chromosomentest wees niks uit.

In ieder geval denk ik zelf: Ik ben niet klein, ik ben normaal!

Lots of love,
Floor Flawless

Tagged ,

5 thoughts on “Wat het spuiten van groeihormoon mij gebracht heeft

  1. Interessant om te lezen dit, mijn specialist in het ziekenhuis in Rotterdam wilde mij eigenlijk ook groeihormoon laten spuiten, maar ik wilde daar niet aan geloven omdat ik het moest spuiten en ik dat eigenlijk eng vind. Sowieso heb ik moeite met vaste tijdstippen. Hij begon daar in m’n jeugd al over, maar nu brengt hij het af en toe nog ter sprake.

    Ik ben 1.74 wat schijnbaar zelfs lang is voor de gemiddelde vrouw, maar volgens hem kom ik dat stofje toch nog steeds te kort, terwijl ik zelf vind dat ik prima functioneer zonder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.