Persoonlijk

Wat bloggen mij gebracht heeft

Enkele dagen geleden, kwam het besef hoe lang ik al rondzwerf in bloggersland. Zo’n 6,5 jaar geleden begon ik dat wereldje in te stappen. Dit begon allemaal door het tijdschrift Girlz! Dit tijdschrift had een paar jaar lang de optie dat je een blog kon aanmaken op hun website. Af en toe werden er blogs gepromoot in het blad en nieuwsgierig aagje dat ik ben nam natuurlijk een kijkje. Op een gegeven moment besloot ik er zelf ook eentje aan te maken.

Floor Flawless 2010 2015

Hoe het begon
De reden dat ik uiteindelijk in 2010 begon met zelf bloggen is dat ik heel erg werd gepest. Een dagboek bijhouden was ik niet zo goed in, maar met een virtueel dagboek ging het wel. Pas toen klasgenoten uit het niets achter mijn blog waren gekomen, ging bij mij de knop om. Ik moest het serieuzer gaan aanpakken en het niet meer gebruiken als mijn dagboek. Na ruim een jaar geblogd te hebben via Girlz! stapte ik over naar blogspot. Ik heb daar een eigen domein gehad, maar naar gedoe met de host zat ik weer zonder een domein waardoor iedereen dacht dat ik was gestopt. Uiteindelijk ben ik dus in oktober 2013 weer opnieuw begonnen en dat is nog steeds dezelfde blog waar je nu op kijkt!

Veranderingen op persoonlijk vlak
Ik merk dat bloggen mij veranderd heeft. Ik ben minder onzeker geworden en ook minder verlegen. Ik heb ontzettend veel mensen leren kennen door het bloggen en van die mensen heb ik ook al een flink aantal in het echt ontmoet. Je draagt dezelfde passie, dus dan heb je altijd iets om over te praten, hoe verschillend je soms ook bent. Jaren terug zou ik nooit zomaar op iemand afstappen. Nu maak ik makkelijker een praatje.

Hoewel ik soms nog wel bang ben dat mensen me gaan beoordelen op mijn uiterlijk, kan het me de helft van de tijd echt niks schelen. Ik durf mezelf te zijn en dat is het belangrijkste! Als ik terugkijk op mijn oude foto’s, kan ik ook goed zien dat ik langzaamaan een eigen stijl ben gaan ontwikkelen. Op de middelbare school was ik nog erg zoekende naar wat ik leuk vond, maar toen ik daar eenmaal weg was begon die stijl zich echt te ontwikkelen.

Bloggersmeeting

Veranderingen op gebied van kennis
Door de jaren heen heb ik veel geleerd door het bloggen. Als ik het begin van mijn schrijven vergelijk met nu, ben ik daar echt ontzettend in veranderd. In het begin gebruikte ik nog heel erg de taal die we toen ook nog wel op MSN gebruikten. (Ik voel me nu een beetje oud)  Als ik dat zo terug lees, lach ik mezelf echt ontzettend hard uit! Het taalgebruik en het gebruik van emoticons in een lapje tekst, sloeg echt nergens op haha! Ook het verschil in fotografie is groot en daar leer ik nog steeds dingen over dankzij mijn opleiding.

Naast dat ik van het zelf bloggen veel heb geleerd, heb ik ook ontzettend veel geleerd van andere bloggers! Zo leerde ik het een en ander over make-up, kwam ik er achter hoe ik mijn blog qua lay-out kon veranderen, noem het maar op!

Waardering voor bezoekers
Maar waar ik vooral erg blij mee ben, is de interactie met jullie, mijn volgers! Ik had jaren geleden natuurlijk niet verwacht dat mijn bezoekersaantallen steeds groter zouden worden. Ik hield me helemaal niet bezig met wie mijn blog wel of niet bekeek, ik deed gewoon wat ik leuk vond. Ik waardeer het echt heel erg dat jullie regelmatig een kijkje komen brengen en ik lees elke reactie die binnenkomt met liefde! Het liefst zou ik jullie nu allemaal willen knuffelen, want jullie zijn gewoon geweldig! Jullie zijn degenen waardoor ik na al die jaren nog steeds bezig ben met bloggen!

Als jij ook blogger bent, wat heeft bloggen jou gebracht?

Lots of love,
Floor Flawless

11 thoughts on “Wat bloggen mij gebracht heeft

  1. Wat leuk om te lezen dit! Toevallig bij Lizzy van HappyLiz vandaag ook een soortgelijke post gelezen. Wat zie je er trouwens anders uit met blond haar! Zelf blog ik in mei dit jaar al 14 jaar en eerlijk is eerlijk: Ik had dat van mezelf niet verwacht. Ik ben destijds namelijk niet eens met het idee gestart van, ik ga bloggen en ik ga dit weet ik hoelang volhouden.

    EIgenlijk beogn ik mijn blog een beetje op dezelfde manier als jij: Ik zocht een uitlaatklep en mijn blog was in de eerste jaren dan ook meer een soort digitaal dagboek. Ik zat die periode erg slecht in m’n vel. Helaas ging het online ook niet echt lekker want anonieme mensen vonden het nodig om me compleet af te zeiken gewoon om wie ik was. Uiteindelijk ben ik naar een andere stijl toe gegaan, een mix van persoonlijk en informatief en niet meer zo in dagboekvorm. Ik ben er best trots op dat ik het al zo lang volhoud en, ondanks een aantal dipjes, nog steeds leuk vind!

    Wat het bloggen mij gebracht heeft? Beter worden in schrijven, ik heb mijn beste vriend en een goede vriendin leren kennen via m’n blog, ik heb nóg meer kennis opgedaan over internet en scripting (ik had al een achtergrond als webdesigner voordat ik met bloggen begon) en een hoop inspiratie. Ik merk overigens dat ik de laatste tijd weer meer naar de creatieve kant toe ga/wil met mijn blog.

    1. Die ken ik niet haha! En jeetje jij bent al echt lang bezig! Dat anonieme afgezeik herken ik wel, al waren het bij mij dus klasgenoten die zich voor gingen doen als anonieme personen… Ik ben toen inderdaad ook van dagboekvorm afgestapt en me meer gaan richten op algemene onderwerpen. Maar inmiddels wissel ik af tussen persoonlijke onderwerpen en algemene onderwerpen en de meeste oude klasgenoten herkennen mij niet eens meer als ik ze tegen kom op straat haha!

  2. Leuk artikel! Sinds ik actief blog ben ik wat positiever naar het leven gaan kijken. Ook al schiet ik soms nog wel eens in de stress omdat ik een artikel af wil hebben haha :’)
    Maar ik blijf positief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.