Lifestyle, Persoonlijk

Waarom schrijven met een penvriendin zo leuk is

Brievenbus

Vroeger was een penvriendin hebben echt super hip. Tegenwoordig hoor je er bijna niemand meer over. Zonde eigenlijk! Toch heb ikzelf nog steeds een penvriendin. 

Als klein meisje wilde ik al heel graag een penvriendin. Je had toentertijd wel eens van die oproepjes in tijdschriften staan. Helaas vonden mijn ouders vonden het een beetje eng idee dat ik ging schrijven met een wildvreemde, dus mocht het lange tijd niet. Daarom ging ik schrijven met mijn zus die het verst weg woont, om toch brieven te kunnen schrijven. Toen ik eenmaal een puber werd, begon het toch weer te kriebelen en begon ik via internet op zoek te gaan. Ik plaatste een advertentie en reageerde ook wel eens op anderen. Helaas was het lastig om iemand te vinden waarmee het een beetje klikte, al had ik wel een aantal mailcontacten gekregen (wat al vrij snel weer verwaterde).

Eenmaal eind 2012 geloof ik, werd het toch raak en kreeg ik mijn eerste penvriendinnetjes. Jammer genoeg verwaterde dat al vrij snel, ze schreven op den duur niet meer terug en lieten ook via de mail niks meer van zich horen. Waarom weet ik niet. Gelukkig heb ik penvriendin Marije nog, waarmee ik inmiddels al een aantal jaar schrijf en ik heb haar een paar keer ontmoet in real life. Hoewel we elkaar ook gewoon op social media hebben, blijven we het leuk vinden om brieven naar elkaar te schrijven. Ook al zit er soms een hele poos tussen (wat voornamelijk door mijn vergeetachtigheid komt haha). In zo’n brief kun je alles kwijt wat je maar wilt en het schrijven kan soms opluchten als je ergens mee zit. De brieven zijn soms heel persoonlijk, maar soms praten we ook gewoon over ditjes en datjes.

Elke keer als ik weet dat er een brief aan komt, word ik weer excited. Als ik een brief verwacht loop ik soms meerdere keren naar de brievenbus om te kijken of hij er al is. Het is gewoon super leuk om post te krijgen. Het is misschien voor sommige wat te ouderwets, maar ik kan er echt van genieten.

Heb jij een penvriendin, doe je misschien aan postcrossing of stuur je wel eens spontaan een kaartje naar iemand? Let me know!

Lots of love,
Floor Flawless

P.s. Ik kreeg net een berichtje dat er weer een brief voor mij op de post is gedaan yay!

 

*Disclaimer: Ik ben zelf met het idee gekomen om hierover te schrijven en dit wordt dus NIET gesponsord. 

Tagged , , ,

6 thoughts on “Waarom schrijven met een penvriendin zo leuk is

  1. Ik heb altijd al een penvriendin willen hebben, maar zoals je al zei verwaterde het weer snel. Nu zoek ik er niet meer zo naar op zoek, alleen stuur ik nog kaartjes met verjaardagen en Kerst. Al is het toch wel erg leuk om brieven te schrijven

  2. Ik schreef op de middelbare school jarenlang met een stuk of vier meiden. Eentje woonde in Italië en daar belde ik dan ook 2x per jaar meer. Echt een heel leuk contact. Helaas is zij bij een auto-ongeluk om het leven gekomen. Ook schreef ik nog een tijdje met een meisje uit Athene maar dat verwaterde toen internet in opkomst raakte. Op de één of andere manier zijn we elkaar toen uit het oog gehouden. Ook waren er nog twee Duitse meiden die ik tijdens een vakantie had ontmoet, ook daar nog heel wat jaren mee geschreven. Was inderdaad een hele leuke tijd…

  3. Wat een fijn artikel! Ik wens je nog een hele leuke tijd toe met veel schrijfgenot. Zelf hou ik ook erg van post versturen: met een klein gebaar kun je mensen blij maken 🙂

  4. Het blijft leuk, brieven schrijven 😀 mijn nichtje was vroeger mijn penvriendin maar na een tijd verwaterde dat (zo ook het contact helaas)…
    Mocht je nog op zoek zijn naar een penvriendin, ik houd mezelf aanbevolen ^^

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.