Fotografie, Lifestyle

Voorronde Metal Battle 2014

Ethraid Engrin

Afgelopen vrijdag was de voorronde van de Metal Battle 2014 voor de provincies Friesland en Groningen. Dit vond plaats in de underground club Vera in Groningen. Vier bands streden voor een plek in de halve finale, die 15 maart plaats vindt in Hoogeveen. Ik mocht deze avond fotograferen en heb aardig wat foto’s gemaakt.

De opkomst van het publiek was minder groot dan verwacht. Er was ruim van te voren geen rij te bekennen voor de ingang, maar zodra de deuren open gingen druppelde het publiek langzaan binnen. Het was al snel duidelijk welke band veel supporters achter zich had staan. De band Foul had een grote aanhang met zich mee.

Foul

Elke band kreeg 3 kwartier om te spelen en zich te bewijzen. Ondertussen werden ze beoordeeld door een deskundige jury. Het publiek vermaakte zich prima en na verloop van tijd ontstond de eerste moshpit. Een goed teken! Al vrij snel was het duidelijk dat de strijd zou gaan tussen Foul en Destitution. Deze bands waren groot favoriet bij het publiek.

Uiteindelijk heeft Destitution de strijd gewonnen en eindigde Foul op een waardige 2e plaats. Destitution: ”We willen iedereen bedanken die is komen kijken, maar ook de andere bands en de mensen die deze battle mogelijk hebben gemaakt. Nu is het op naar de halve finale!”

Destitution

Het viel op dat er voornamelijk veel metalheads waren uit de oudere generatie. Waarschijnlijk is deze battle bij de jeugd nog niet echt doorgedrongen. Toch zag je hier en daar wat jeugd staan en ook zij gingen helemaal los. De mensen die voor het eerst deze voorronde bijwoonden als publiek, vonden het een geweldige avond. Wie weet doen zij volgend jaar mee met hun eigen band!

Fearium

In dit artikel zie je van elke band 1 foto terug, maar er zullen nog aparte artikelen voorbij komen met alle foto’s, zodat de categorie Themafotografie eindelijk weer terug komt op mijn blog! Het was een superleuke avond en heb er leuke contacten aan over gehouden.

Lots of love,
Floor Flawless

Tagged , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.