Lifestyle, Persoonlijk

Voor het eerst naar de noordoostpolder

Hoewel het met de auto helemaal niet zo gek ver rijden is, was ik nog nooit in de noordoostpolder geweest. Gisteren ging ik voor het naar de noordoostpolder, omdat een nichtje van mijn moeder daar samen met haar man woont. Samen met mijn moeder stapte ik op de trein naar Heerenveen, waar we opgehaald werden met de auto. Mijn moeder en ik hebben beide geen rijbewijs, dus zelf kunnen we niet rijden.

Emmeloord

Vervolgens reden we naar Lemmer waar we even rondgewandeld hebben en naar de kringloop zijn geweest. Via binnendoor weggetjes gingen we naar Creil om te lunchen, want inmiddels hadden we wel trek. In de middag zijn we naar Emmeloord geweest voor verschillende kringlopen. Ook werd mij laten zien hoeveel de noordoostpolder onder de zeespiegel is en hoe hoog het water kan komen als het mis gaat! Best wel indrukwekkend!

Emmeloord

Later op de middag zijn we nog naar Urk gegaan waar we wat van het oude stuk hebben gezien, vanaf het monument langs het water zijn gelopen en ook daar weer eindigden we bij de kringloop. Yep, wij vieren zijn er dol op haha! Tot slot gingen we nog naar het café in Creil waar de man is opgegroeid en we een rondleiding kregen voor we ons eten meenamen. Het patatje ging er goed in en aan het einde van de dag was ik echt kapot.

Urk

Urk

Ik vond het erg leuk om rond te kijken in een gebied waar ik nog nooit geweest was! Ik vind het allemaal wel interessant. Vannacht sliep ik als een roos door de drukke dag haha! Uiteindelijk heb ik trouwens niet zoveel gekocht; 2 boeken, een pyjama en een mok.

Ben jij wel eens in de noordoostpolder geweest? 

Lots of love,
Floor Flawless

3 thoughts on “Voor het eerst naar de noordoostpolder

  1. Gaaf om die foto bij het gemeentehuis te zien!!! Ja wij ik woon om precies 3,7 meter onder zeeniveau in Emmeloord. Fijn dat je het hier leuk hebt gehad. Liefs, Lucinda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.