Lifestyle, Persoonlijk

Van niet sporten naar 2 keer per week?!

Na ruim twee jaar niks te hebben gedaan op het gebied van sport, vond ik het wel weer eens tijd om wat meer met lichamelijke beweging bezig te zijn. Na 1,5 jaar geroepen te hebben zelf work-outs te gaan doen waar niks van kwam, zette ik een paar weken geleden mijn voet in de sportschool…

Sportkleding

Oke laten we even een terug gaan in de tijd. Vanaf mijn 9e tot en met mijn 14e heb ik op turnen gezeten. Vervolgens stapte ik over naar een dansgroepje, maar dat duurde niet zo lang (ik geloof een jaar) doordat die trainster ergens anders meer uren kon krijgen. Vervolgens pakte ik het dansen op mijn 17e (2011) weer op en dit deed ik tot en met na de wedstrijd van 2014. Ik kon het niet goed combineren met stage en werd steeds meer vermoeid waardoor ik de choreo’s niet meer goed oppikte. Ik kreeg na een tijdje meer commentaar dan complimenten. Ik besloot ermee te stoppen.

Ik deed dus in 1 klap niks meer op gebied van sport. En dat heb ik geweten! Mijn onderzoekend arts op het gebied van groeihormoon had al enigszins gewaarschuwd dat mijn vetpercentage versneld omhoog zou kunnen gaan op het moment dat ik zou stoppen met sporten en dat in beweging blijven dus belangrijk is. Hoe meer tijd er voorbij ging, hoe akeliger ik me begon te voelen en hoe vaker ik begon te klagen dat ik me niet meer fijn voelde in mijn eigen lichaam.

Toen ik mijn doelen op moest schrijven bij het Nijmeegs Kenniscentrum voor Chronische Vermoeidheid, was een daarvan dat ik weer wilde sporten. Minimaal een uur per week zei ik. Maar ik vond het toch wel lastig om de stap te zetten en een afspraak te maken bij de sportschool en me in te schrijven voor fitness. Na heel veel moed verzamelen en gepush van mijn vriend Dylan ben ik vier weken geleden toch maar heen gegaan. Er werden metingen gedaan rondom mijn lichaam en wat bleek; met mijn gewicht is niks mis, maar mijn vetpercentage is inderdaad wat aan de hoge kant. Dat moet omgezet worden naar spiermassa. De volgende dag kon ik gelijk beginnen met de eerste intaketraining om kennis te maken met de apparaten en om te kijken wat mijn lichaam aan kan. Ik ben tenslotte hartpatiënt, dus moet er wel om denken dat mijn hartslag niet te hoog wordt.

Na de twee intaketrainingen ben ik op eigen houtje verder gegaan en ben nu in totaal als je die trainingen meetelt 6 keer geweest! Ik fitness nu 2x per week een uur, dus dat is 2 uren in de week, het dubbele dan dat ik in eerste instantie voor mezelf opgeschreven had! Stiekem maakt me dat wel een beetje trots. Ondanks dat ik het zwaar vind, ga ik wel elke keer weer heen. Hoewel ik vaak met tegenzin heen ga, voelt het na de tijd juist goed dat ik ben gegaan. Ik hoop dat ik me uiteindelijk weer fijn zal voelen in mijn eigen lichaam en dat ik me er misschien ook wat fitter door zal voelen. Tot nu toe gaat het in ieder geval hartstikke goed!

Sport jij? Zo ja, wat doe je dan op gebied van sport?

Lots of love,
Floor Flawless

8 thoughts on “Van niet sporten naar 2 keer per week?!

 1. Wat goed dat je nu 2 keer per week gaat sporten! Fitness lijkt me wel goed omdat je dan begeleiding krijgt en weet wat je lichaam aankan, zeker als je rekening moet houden met je hart en CVS. Ik doe momenteel niets van sport terwijl ik hier thuis een hometrainer (fiets) heb staan. Ik moet ook al mijn moed bijeen rapen om er op te kruipen en te fietsen. Misschien moet ik net als jou meer doorzetten op die momenten en zal ik achteraf blij zijn dat ik het heb gedaan. X

  1. Het is echt een aanrader! De eerste paar keer is de pijn wel erg heftig, maar hoe moe ik ook ben vooraf en achteraf, het voelt wel gewoon fijn dat je een uurtje even je lichaam getraind hebt!

   1. Ja, ik heb nu al zoveel spierpijn waardoor ik bang ben dat de pijn daardoor alleen nog erger gaat worden. Een uur aan een stuk lijkt me ook best heftig. X

 2. Super fijn dat je het sporten weer hebt kunnen oppakken!
  Ik zou ook weer moeten sporten, dat heb ik eigenlijk altijd gedaan. Ook hier geldt weer de moet verzamelen en weer gaan zwemmen. Dat is toch de sport die ik het leukst vind.

 3. Ik ga sinds januari iedere week 1x lopen met m’n vriend. Hij vindt dat dat moet want dat is leuk en gezond zegt hij. Nuja voorlopig voelt het nog steeds niet zo aan voor mij.. Volgens mij is dit gewoon omdat ik nog niet helemaal uptempo ben.. Misschien moet ik mij er wel toe zetten om 2x per week te gaan lopen? Dan gaat het mij beter afgaan denk ik en ga ik daardoor misschien meer plezier zien in het sporten. Maar ik ben wel blij met m’n vriendje want zonder hem zou ik nog steeds helemaal niet sporten.

 4. Goed bezig meid! Zelf ben ik ook weer begonnen met sporten. Voorheen ging ik altijd naar de sportschool maar daar stopte ik mee.. Werd te duur en geen zin meer. Afgelopen zomer wel regelmatig wezen hardlopen. Daar ben ik nu ook weer mee begonnen. En morgen ga ik van start met de 7 minute workout app. Elke dag 7 minuten bepaalde oefeningen doen. Gewoon als extratje. En wat zijn nou 7 minuten op een dag he? Haha.

  1. Ja precies! Ik heb besloten thuis een 10 minuten work-out te gaan doen voor de buikspieren, omdat ik bij de sportschool voornamelijk mijn armen, benen en mijn conditie train.

 5. Wow, knap van je dat je bent gaan doorzetten! Jeetje, wist niet dat je ook klachten hebt. Maar wel goed =D Ik wil zelf binnenkort gaan beginnen aan aikido.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.