Lifestyle

Tips tegen een winter depressie

Winter depressie, wat kun je er tegen doen? Het is weer de tijd van het jaar.  Als je ‘s ochtends opstaat is het nog donker en aan het einde van de middag begint het alweer te schemeren. Alles om je heen is grauw en je wordt er niet bepaald vrolijk van.

Things to do this winter

Dit zul je vast herkennen. Veel mensen hebben rond deze tijd van het jaar last van een beginnende winterdepressie. Maar hoe kun je dit tegen gaan? Hier een aantal tips: 

  • Verwen jezelf. Kruip onder een dekentje met een kop warme chocolademelk en kijk naar je favoriete film of serie.
  • Neem een warm bad en geef jezelf een uitgebreide beauty behandeling. Maskertje, scrub, bodylotion; Je lichaam kan wel wat extra verzorging gebruiken!
  • Probeer nu het nog herfst is, foto’s te maken van de mooie kleuren die de bladeren hebben.
  • Luister naar de muziek van je favoriete band/artiest. Probeer ook naar een concert van diegene te gaan, of zoek oude concertbeelden op youtube.
  • Ga leuke dingen doen met vrienden/familie, bijvoorbeeld een weekendje weg.
  • Probeer nieuwe recepten uit, haal met buitenlandse gerechten de zon in huis.
  • Maak je kamer gezellig met allemaal sfeerlichtjes en eventueel (geur)kaarsjes.
  • Als je van lezen houdt, pak dan weer eens een leuk boek om je in te verdiepen. Op deze manier zet je je zinnen ergens anders op.

Natuurlijk kun je nog veel meer dingen doen. Het is maar net wat jij leuk vind om te doen. Zelf heb ik ook ervaring met o.a lichttherapie. Helaas was dit voor mij geen uitkomst, maar er zijn mensen voor wie het wel werkt. Daarom ga ik altijd op zoek naar andere dingen die ik kan doen, om toch een leuke tijd te hebben ondanks het weer.

Wat zijn jouw tips tegen een winterdepressie?

Lots of love,
Floor Flawless

Bron Afbeelding: We Heart It

Tagged ,

3 thoughts on “Tips tegen een winter depressie

  1. Goede tips, ik ben helemaal eens met de tips! Ik heb ook lichttherapie geprobeerd ( via zo’n ding van Philips ) voor mij werkte het ook niet.. en bij mij werkt het heel goed om veel te zingen haha, maar dat is nou eenmaal het gene wat mij gelukkig maakt: ik zing gewoon de winter door! en kerst muziek <3 ik word altijd ZO vrolijk van kerst muziek en het is nog niet eens sinterklaas geweest, maar ik luister al 2 weken kerst muziek haha! Voor de rest heb ik geen tips, je hebt alles al gezegd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.