Lifestyle

Tips om zelfverzekerder te worden

believe, quote, and yourself afbeelding

Vroeger was ik bang voor wat mensen over mij dachten. Sinds ik alternatief ben denk ik; ”Laat ze maar praten.” Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Vandaag een aantal tips om zelfverzekerder te worden.

Oké, nu moet ik zeggen dat ik niet altijd even zelfverzekerd ben, maar ik ben niet meer dat grijze muisje die heel onzeker was en niet voor zichzelf op kon komen. Het klinkt cliché maar de periodes dat het erg slecht met mij ging (denk aan gepest worden e.d.) hebben mij wel sterker gemaakt. Hierdoor heb ik mezelf beter leren kennen!

Kijk in de spiegel
Het is normaal dat wij als mens geneigd zijn om alleen naar de negatieve dingen aan jezelf te kijken, maar iedereen is mooi op zijn eigen manier! Benadruk de punten die je mooi vind aan jezelf. Bij mij zijn dat bijvoorbeeld mijn ogen en hals, die ik benadruk met make-up en sieraden.

Draag kleding waar jij je prettig in voelt
Ontdek je eigen stijl! Ook als je je stijl gevonden hebt, ondervind je de jaren daarna nog steeds veranderingen. Als jij draagt wat jij leuk vind, voel je je ook een stuk fijner. Wees niet bang voor de reacties van andere mensen. Het gaat erom dat je het zelf leuk vind. Als je bepaalde kleding gaat dragen puur om er alleen maar bij te horen, heb je er uiteindelijk alleen maar jezelf mee. Ook ik ben in die fase geweest, dat ik maar een beetje ging dragen wat de anderen ook deden. Was ik blij? NOPE!

Kom voor je mening uit
Het is erg belangrijk om een eigen mening te hebben. Wees niet bang om deze te uiten. Ikzelf vond dat doordat ik veel gepest ben erg moeilijk, maar stukje bij beetje heb ik geleerd voor mezelf op te komen. Heb ik een mening waar anderen het niet mee eens zijn? Jammer dan. Je hoeft niet dezelfde mening te hebben als de ”grote groep”

Aanvaard complimentjes
Als je in een negatieve cirkel zit, is het lastig om complimentjes te aanvaarden, want zou diegene het wel menen? Neem de complimentjes die je krijgt in je op, want dat maakt je een stuk vrolijker en geeft je een positieve boost. Wees ook niet bang een ander te complimenteren.

Laat zien dat je schijt hebt aan wat anderen denken
Hebben mensen kritiek op je kledingstijl, hobby of misschien wel de keuze van je opleiding? Laat zien dat je schijt hebt aan de mening van andere mensen en dat je achter je eigen keuzes staat. Het is jouw leven, niet die van een ander! Op het moment dat mensen merken dat je niet zal veranderen voor hen en jezelf wilt blijven, zullen ze op den duur meer respect voor je krijgen. Het is natuurlijk makkelijker om toe te geven aan de mening van andere mensen en jezelf te vormen naar hun wil, maar of je daar nou gelukkig van wordt..

Het is een lange weg om uiteindelijk sterker te worden. Bij mij heeft het jaren geduurd voor ik eindelijk zelfverzekerder ben geworden. Ik heb zelfs in therapie gezeten, maar de grap is dat de therapie mij daar niet eens bij geholpen heeft. Uiteindelijk heb ik het allemaal zelf gedaan! In mijn geval heb ik er voor gekozen om er wat extremer uit te zien dan een gemiddeld meisje, maar dit is door de jaren zo gegroeid. Als ik foto’s van mezelf terug zie van een aantal jaar geleden, denk ik ja ik ben inderdaad een stuk zelfverzekerder geworden! Op sommige foto’s kon je letterlijk zien hoe onzeker ik was. En ik zeg heel eerlijk, ik vond mezelf er oersaai uit zien haha!

Ik hoop dat jullie wat hebben aan deze tips en als er vragen zijn hoor ik dat natuurlijk graag!

Wat zijn jouw tips om zelfverzekerder te worden?

Lots of love,
Floor Flawless

Bron afbeeldingen

Tagged ,

2 thoughts on “Tips om zelfverzekerder te worden

  1. Haha, indd 4 jaar geleden voelde me ook onzeker en shit, was ook me aan ontwikkelen, maar ben blij dat ik nooit ben gepest door mijn gekleurde haar en bands shirts die ik draag. op de basisschool werd ik wel altijd gepest alleen omdat ik ”dik” was lol.

  2. Bij mij is het mede door drugsexperimenten beter geworden, maar dat raad ik niemand aan.

    Je mening uiten, daar heb ik goede ervaringen mee. Toen ik eenmaal mijn bek opentrok hadden mijn klasgenoten ineens respect voor me, omdat ze dat niet hadden verwacht van me. En zo kwam ik in een positieve cirkel terecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.