Lifestyle

Tips om geld te besparen

Zit je altijd krap bij kas en vraag je je soms af waar je geld gebleven is? Dan kun je wel wat tips gebruiken. Ikzelf kom op dit moment rond van mijn studiefinanciering, omdat ik dankzij cvs (chronische vermoeidheids syndroom) het momenteel niet aan kan om naast school een bijbaantje te hebben. Ik moet het dus doen met het vaste bedrag aan studiefinanciering wat elke maand binnen komt. Vandaag geef ik mijn tips wat je kunt doen om geld te besparen.

Geld besparen

1. Zorg dat je niet rood kan staan bij de bank
Dit scheelt ontzettend veel. Als je weet van jezelf dat je een gat in je hand hebt zal je alleen maar meer in het rood komen te staan. Als je niet in het rood kunt staan dan is het een kwestie van op=op en heb je ook geen schulden.

2. Zet regelmatig een bedrag over naar je spaarrekening
Op deze manier heb je geld achter de hand wanneer er onverwachts een grote uitgave komt als bijvoorbeeld je laptop of mobiel stuk is gegaan. Wat ik daarnaast ook nog doe is af en toe kleingeld in een spaarpotje doen, je weet nooit wanneer je kleingeld nodig hebt.

3. Wacht tot de uitverkoop
Zie je in een winkel een leuk shirtje die je graag wil hebben? Grote kans dat hij een paar weken later in de uitverkoop is. Als je wacht tot de uitverkoop heb je precies hetzelfde shirtje voor misschien wel de helft van de oorspronkelijke prijs!

4. Kijk ook een bij tweede hands winkels
Tweede hands kleding en andere spullen die verkocht worden zien er vaak nog prima uit, dus waarom het nieuw gaan halen als je het ook tweede hands goedkoper kunt krijgen? Als je goed zoekt kom je ongetwijfeld leuke dingen tegen!

5. Marktplaats en verkoop groepen op Facebook 
Als je niet de deur uit wil kun je ook gewoon kijken op Marktplaats en verkoop groepen op Facebook. Op Facebook zijn er groepen te vinden voor elke regio, dus misschien kun je iets overkopen van iemand uit je eigen dorp of stad!

Geld besparen

6. Zelf spullen verkopen
Natuurlijk kun je ook zelf spullen proberen te verkopen op Marktplaats en Facebook. Zoek je spullen eens uit en kijk naar wat je niet meer gebruikt. Ziet het er nog prima uit en is het bijna niet gebruikt? Zet het maar online! Op die manier heb je er weer een extra zakcentje bij waar je nieuwe dingen van kunt kopen of een dagje weg kunt gaan.

7. Heb plezier van een krant/tijdschrift abonnement met meerdere mensen
Als je een abonnement hebt op een krant of tijdschrift en het beland in het oud papier als je hem uit hebt, vraag je buurman of buurvrouw of zij het ook wil lezen. Misschien kun je zelfs een deal sluiten om samen de kosten te verdelen!

8. Doe mee aan winacties
In plaats van veel geld kwijt te zijn aan impuls aankopen, kun je ook meedoen aan online winacties. Je doet gratis mee en wie weet ben jij de winnaar van dat pakketje waar producten in zitten die je bijna in de winkel had gekocht.

9. Zorg dat je voldoende eten bij je hebt als je onderweg bent
Neem een brooddoos meer naar school samen met wat tussendoortjes. Doe dit ook als je lang onderweg bent om naar plaats van bestemming te gaan. Op deze manier voorkom je dat je onnodig eten gaat kopen op het station, wat ook nog eens een stuk duurder is dan in een gewone supermarkt.

10. Wees bewust van je inkomsten en uitgaven
Schrijf voor jezelf eens op wat je vaste inkomen is en wat je in de afgelopen maand hebt uitgegeven. Als die cijfers in balans zijn dan ben je goed bezig. Zo niet, kijk dan op welke dingen van je lijstje je kunt besparen en maak goede afspraken met jezelf. Schakel eventueel familie of vrienden in om je hierbij te helpen.

Ben jij goed in geld sparen?

Lots of love,
Floor Flawless

8 thoughts on “Tips om geld te besparen

 1. Moet zeggen dat ik redelijk weet wat mijn inkomsten en uitgaven zijn, gelukkig maar.
  Wel gebeurt het dat ik soms meer uitgeef i.p.v. dat ik ook kan sparen en dingen niet hoef te kopen.
  Hoewel dat laatste meestal een stuk lastiger is. Ik spaar vaak ook in vlagen wat extra’s, naast een vast maandbedrag.

  Eigenlijk zou tip 2 nog beter zijn als je een vast bedrag per maand kiest. Al is het maar 5,-. Dan doe je het toch iedere maand, maar heb je ook nog wat extra’s over voor leuke dingen.

  1. Bij mij verschilt het nog wel eens hoeveel ik opzij zet, meestal is het wel beetje hetzelfde, maar soms ook wel wat meer als ik merk dat het bedrag op mijn rekening aardig hoog is doordat ik dan een tijdje niks heb uitgegeven.

 2. Goeie tips! Ik heb zelf een uitkering, dus ik moet ook altijd wel opletten. Ik verkoop trouwens ook al jaren kleding enzo via Marktplaats. Gaat nooit om grote bedragen, maar alle kleine beetjes helpen!

 3. Goeie tips! Ik hoef op zich geen geld te besparen, maar als ik dat niet doe dan gaat mijn spaarrekening eraan. Dat wil ik niet omdat ik spaar voor later (ik wil toch echt ooit samen met mijn vriend een huis kopen) en het een soort back-up is voor als iets duurs kapot gaat zoals de wasmachine of koelkast ofzo.
  Doordat ik een No-buy challenge heb gedaan heb ik nu vaker iets van: “heb ik dit echt nodig, moet ik het kopen, waarom wil ik het kopen” en zo koop ik minder dan ik eerst deed :’3

  1. Ja precies ik let ook heel veel op; waarom wil ik het hebben. Zo koop ik al bijna geen make-up meer en qua verzorgingsproducten heb ik ook nog genoeg voorraad. Dat scheelt sowieso al een hoop. En als ik een bepaald iets zoek, check ik eerst of ik het ergens tweede hands ook kan krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.