Fotografie

Themafotografie | Levitation

Levitation Photography, een term waarvan ik nog nooit had gehoord. Totdat we er op school mee bezig moesten. Het idee is dat je de persoon of een voorwerp laat zweven, maar het wel zo natuurlijk mogelijk laat lijken. In dit geval een persoon. Het ziet er simpel uit, maar toch is het een behoorlijke klus. De foto bestaat uit meerdere foto’s en het concept moet je goed in je hoofd hebben. Na lang brainstormen besloot ik te gaan voor een omgekeerd effect; De persoon in de lucht, de ballonnen op de grond.  Het heeft aardig wat uren werk ingezeten om tot het resultaat te komen, alleen al met het voorbereiden. Ik moest de hele school doorlopen op zoek naar een stuk touw, echt ongelooflijk! Ook in de bewerking heeft behoorlijk wat tijd gezeten. Toch ben ik redelijk tevreden over de foto. Het is de eerste keer dat ik deze opdracht deed, dus dan kun je nooit alles perfect doen.

IMG_6718

Wat vind jij van Levitation Photography?

Lots of love,
Floor Flawless

Model: Daniël Huizenga

Tagged , ,

8 thoughts on “Themafotografie | Levitation

  1. Nice! Ziet er supervet uit. Wat ik persoonlijk anders zou doen is een plek zoeken zonder random gebouwen op de achtergrond, en je brandpuntsafstand ietsjes groter instellen zodat die eenden er ook scherp op staan. Ik hou van die eenden!
    Nonetheless een super foto.

  2. Echt super leuk! Ik had er nog nooit van gehoord. Jammer dat de belichting niet helemaal overeenkomt, maar daar valt nog mee te oefenen gelukkig. 😉

  3. Ik vind het echt hele bijzondere soort van fotografie! (het is persoonlijk niks voor mij, maar ik vind het altijd wel leuk en mooi om te zien!) (:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.