Persoonlijk

The Starlight Blogger Award

Sinds een tijdje volg ik Rowan en tot mijn grote verbazing zag ik dat ze me heeft getagd voor The Starlight Blogger Award! Deze award kende ik nog niet, maar het leuke hieraan is dat hij te maken heeft met boeken. Thanks girl!

De regels:
♥ Bedank degene en meld de naam van zijn/haar blog in jouw post
♥ Antwoord op de 3 vaste vragen en de 3 vragen die degene die jou nomineerde heeft bedacht.
♥ Nonimeer 6 andere bloggers! Tijdens het nomineren moet je bedenken welke bloggers een echte STARLIGHT blogger voor jou zijn. 

De drie vaste vragen

Als je iemand uit de geschiedenis zou mogen ontmoeten, wie zou dat dan zijn en waarom?
C.S. Lewis de schrijver van Narnia, ik vraag me namelijk af hoe het hem is gelukt om een fantasyserie te maken rondom Bijbelse verhalen, want vind het best wel knap gedaan. Ik moet zeggen dat je het namelijk tijdens het lezen van de boeken niet zozeer merkt dat het gebaseerd is op Bijbelse verhalen, althans ik merk het in ieder geval niet.

Wat is jouw favoriete boek en waarom?
Hoe kan ik nou weer 1 boek gaan kiezen als ik een favoriete boekenserie heb… Oke goed, dan maar het eerste deel daarvan: Maaike en Domenico Het meeslepende verhaal van een bijzondere vriendschap. Waarom? Het verhaal sleepte me heel erg mee, ik kon niet stoppen met lezen en ik wilde gelijk verder naar het volgende deel. De vriendschap tussen een keurig meisje uit een doktersgezin en een jongen van de straat, dat is best heftig maar zo’n mooi verhaal!

Wie is jouw favoriete fictionele karakter en waarom?
Lucy uit Narnia, ze is avontuurlijk en laat zich niet zo snel kennen als het om gevaar gaat. Ze is vriendelijk en helpt anderen graag.

De vragen van Rowan

Als je naar een onbewoond eiland zou verhuizen en je mocht maar drie boeken meenemen, welke zouden dat dan zijn?
Dat is echt een hele goede vraag, want hoe moet ik nou weer kiezen uit zoveel soorten? Laten we er maar vanuit gaan dat ik nooit naar een onbewoond eiland ga, want ik kan echt niet kiezen hoor!

Welk fictioneel karakter zou je graag als beste vriend/vriendin willen en waarom?
Domenico! Want goed, ik ben niet zo’n persoon die vriendjes inpikt dus daarmee hou ik me netjes (ook al ben ik stiekem wel verliefd op hem hoor). Het is in het begin van de serie een beetje een bad boy, maar wil uiteindelijk wel dingen aan zichzelf veranderen omdat hij Maaike niet kwijt wil. Hij heeft een goed hart! En daarbij, het is gewoon een alto en ik ook, perfect match toch? Haha!

Van welk boek vind jij dat deze écht verfilmd zou moeten worden?
13 enveloppen & 1 rugzak. Het is zo’n leuk avontuurlijk verhaal wat eigenlijk wel geschikt zou zijn voor alle leeftijden denk ik.

Ik nomineer:
Amber
Lieke
Lisa
Esmee
Katja
Sammie 

Mijn vragen voor de genomineerden:
♥ Op welk fictieve persoon ben jij stiekem verliefd?
♥ Wat is je favoriete boekenserie?
♥ Welke boeken las je graag als kind?

De mensen die niet genomineerd zijn mogen de vragen natuurlijk ook gewoon in de reacties beantwoorden!

Lots of love,
Floor Flawless

Tagged

2 thoughts on “The Starlight Blogger Award

  1. Oh ik kende deze tag ook nog niet! Thanks voor het taggen, weet nog niet wanneer ik ‘m doe, lezen staat op een zeer laag pitje de laatste tijd..
    Als ik naar een onbewoond eiland moest zou ik geen boeken mee nemen maar zoveel mogelijk eten en drinken hihi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.