Boeken

The Friday Five: Boeken waarin muziek een rol speelt

Ja ja ik leef nog hoor! 😉 Er is alleen het een en ander verandert in mijn leventje, wellicht dat ik binnenkort weer eens een update schrijf onder de categorie ‘mijn leven met cvs’. Maar goed, anyway, The Friday Five, een initiatief van NerdyGeekyFanboy staat deze keer in teken van boeken waarin muziek een rol speelt. Een erg leuk thema, want muziek is voor mij net als lezen een erg belangrijke uitlaatklep. Opgewonden dook ik mijn kast in op zoek naar de pareltjes waarin muziek een rol speelt en dat werden de volgende boeken…

Exposed: The faces of Rock ‘n Roll van Mick Rock is geen leesboek, maar een fotografieboek. Fotograaf Mick Rock heeft door de jaren heen allemaal bekende artiesten gefotografeerd; van David Bowie tot aan Led Zeppelin, je kunt het zo gek niet bedenken. In dit boek staat een verzameling foto’s die hij heeft gemaakt. Stuk voor stuk prachtige en bijzondere foto’s. Dit boek is een grote inspiratiebron voor mij en ik ben nog steeds dankbaar dat ik dit als afscheidscadeau kreeg bij een van mijn stageplekken!

In het boek Het lied van mijn hart van Lizzie van Den Ham & Lily Frank speelt muziek een rol in de vorm Den Haag’s Got Talent. Zangeres Liv verloor van haar tegenstander Kim Ji Ho en tot overmaat van ramp gaan ze allebei mee op dezelfde schoolreis! Natuurlijk vind er tijdens deze schoolreis ook een bonte avond plaats. Blijven Liv en Kim Ji Ho aartsrivalen, of zullen zij hun krachten bundelen?

Ook in Muzak in Drabbeldam van Alexandra Alink gaat het om op het podium staan. Annemarie moet verplicht meedoen aan het Marius Muzakconcours. Nota bene met Egbert, die ze verschrikkelijk vindt. Zal ze hulp krijgen van Elferia om het concours te ontlopen?

In Het duistere pact komen meermaals teksten voorbij van verschillende bands. Evanescence, Nightwish, Seether en Rammstein kwamen erin voorbij en dat vond ik een leuke toevoeging. Voor mij erg herkenbaar! De teksten weerspiegelen de gevoelens van het hoofdpersonage. Het verhaal zelf is overigens een horror met een bovennatuurlijke tint.

Afblijven van Carry Slee gaat naast drugs natuurlijk over dansen. Melissa springt een gat in de lucht als ze mag mee dansen in een videoclip. Maar Melissa is erg onzeker. Jim zegt dat het geen kwaad kan om er wat tegen te nemen ”Dat doet iedereen in die wereld” zegt hij. Al vrij snel gaat het niet zo goed meer met haar… Een belangrijk boek waarin je beseft dat je ondanks de carrière die je wilt maken, wel met je beide benen op de grond moet blijven staan!

Welke boeken waarin muziek een rol speelt raad jij aan?

Lots of love,
Floor Flawless

Benieuwd naar nog meer Friday Five’s? Check dan de artikelen van mijn blogcollega’s!

Tagged , , , , ,

1 thought on “The Friday Five: Boeken waarin muziek een rol speelt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.