Boeken

Recensie | Vogelman van Mo Hayder (Jack Caffery #1)

Bij de minibieb in mijn dorp zag ik Vogelman van Mo Hayder liggen en besloot hem mee te nemen. Toen ik in twee boekengroepen op Facebook liet weten dat ik dit boek ging lezen, kreeg ik er heel veel positieve reacties op. Daardoor werd ik alleen nog maar nieuwsgieriger! Laten we gaan kijken naar mijn uiteindelijke mening!

Vogelman

Feitjes op een rij:
Nederlandse titel:
 Vogelman
Vertaling:
 Bob Snoijink
Uitgeverij:
Luitingh-Sijthoff
Voor het eerst verschenen:
1999
Oorspronkelijke titel: 
Birdman
Auteur:
Mo Hayder
Land van herkomst: 
Engeland
Uitgeverij:
 Transworld Publishers
Voor het eerst verschenen:
1999
Aantal pagina’s:
 350
Genre:
Thriller

Waar gaat het over?
Greenwich, Zuidoost-London. De CID doet een gruwelijke ontdekking. Vijf jonge vrouwen, allen ritueel vermoord en gedumpt op een braakliggend terrein vlak bij de Millennium Dome.Het postmortale onderzoek wijst uit dat een vreemd en weerzinwekkend detail de slachtoffers verbindt. De politieagenten realiseren zich dat ze op het spoor zijn van het gevaarlijkste soort misdadiger dat ze kennen: een seksuele seriemoordenaar.

Rechercheur Jack Caffery, jong, gemotiveerd en onverschrokken, wordt gekweld door een moord uit het verleden die hij wellicht had kunnen voorkomen. Nu is hij vastbesloten elk wapen dat de forensische wetenschap te bieden heeft in te zetten in de strijd tegen de misdaad. Maar hij weet dat de tijd beperkt is voor de chaotische sadistische moordenaar zijn volgende slachtoffer opeist…

Mijn mening
Dit boek was het debuut van de Jack Caffery serie, dus dat het verhaal vooral uit het oogpunt van Jack is geschreven is niet meer dan logisch. Het verhaal begint meteen met het feit dat de lijken gevonden zijn. Vijf lijken, dat is wel even BAM in your face, maar daar kon ik me al vrij snel overheen zetten.

In dit boek kom je veel te weten over Jack. Je merkt dat zijn verleden hem nog steeds veel bezig houdt. De zwarte nagel, die er nooit uit is gegroeid, blijft hem aan de dag herinneren dat zijn broer Ewan verdween. En dan heb je Veronica, die steeds ongevraagd zijn huis binnen dringt op de verkeerde momenten. Eigenlijk heeft hij spijt dat hij haar de voordeursleutel heeft gegeven. Hij houdt niet eens van haar!

Maar dan de zaak. Het wordt na een tijdje al snel duidelijk dat de dader een necrofiel is. En dan even na te gaan dat de stukken waar het over de dader gaat ook zo dusdanig beschreven worden dat ik er de rillingen van kreeg. Zo ranzig! Als ze eenmaal weten wie de dader is denk je, oke zaak afgelopen, Vogelman is weg. Alleen heb je dan nog meer dan 100 bladzijdes te gaan. Er wordt een verminkt persoon gevonden, die nog leeft. Wie is dan de echte Vogelman?

Het boek heeft me zo aangegrepen dat ik zelfs een stukje opnieuw heb gelezen om te kijken of ik het allemaal wel goed gelezen had. Stiekem wilde ik ook nog niet dat het boek al ten einde zou komen. Soms werd ik ook een beetje boos als ze hun focus op de verkeerde persoon hadden gezet, zo van: ”Neee die persoon moeten jullie niet hebben, het is die en die!”

Ik vind het een schitterend debuut van de serie en ik ben zeker nieuwsgierig geworden naar de rest. Kom maar op met de andere delen!

Heb jij dit boek al gelezen?

Lots of love,
Floor Flawless

[bol_product_links block_id=”bol_5a3978dbc6d01_selected-products” products=”9200000013980917″ name=”Vogelman” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Tagged ,

2 thoughts on “Recensie | Vogelman van Mo Hayder (Jack Caffery #1)

  1. Ja, dit boek is de aanzet geweest voor mijn thriller-verslaving! Net zoals jij moest ik af en toe even terugbladeren om stukjes opnieuw te lezen toen ik ‘m voor het eerst las. De andere boeken van Mo Hayder zijn wat minder ranzig maar wel echt heel goed, ik kan ze zeker aanraden 🙂

    X
    Astrid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.