Boeken

Recensie | Verslingerd – Susanne van den Beukel-Hendriks

 

Algemene info
Titel: Verslingerd
Serie: Verborgen littekens trilogie #2
Uitgeverij: Brave New Books
Voor het eerst verschenen: 2018
Auteur: Susanne van den Beukel-Hendrinks
Aantal pagina’s: 180
Genre: Young Adult

Waar gaat het over?
Het liefst tekent Gwen de hele dag, zowel thuis als op school. Behalve op de gang, dan let ze op of ze een groepje jongens met capuchons ziet. Na schooltijd rijdt ze, op haar oude fiets, met haar vriendin Katja naar huis. Onderweg praten ze over jongens en bedenken ze welke docenten een relatie met elkaar hebben. In Katja’s kamer voelt Gwen zich geborgen, ze voelt de liefde die in het huis hangt. Dit is precies wat Gwen thuis mist met een moeder die meestal weg is en als ze al thuis is, schreeuwt tegen haar stiefvader. Op die momenten vlucht Gwen naar haar kamer en is ze blij met de harde muziek van haar broertje Daryll. Tijdens het lopen van haar krantenwijk bedenkt Gwen met Katja hoe ze aan een date kunnen komen. Gwen raakt helemaal verslingerd op Danny. Tot die ene dag…

Mijn mening
Hoewel ik niet zo enthousiast was over Susanne’s eerste boek, besloot ik toch haar tweede boek te gaan lezen, in de hoop dat dit mij beter zou bevallen. Ook Verslingerd snijdt weer een heftig onderwerp aan. Het verhaal gaat over Gwen. Ze heeft het thuis moeilijk en vlucht daardoor vaak naar haar kamer, waar ze zit te tekenen. Gelukkig kan ze regelmatig mee met haar vriendin Katja. Bij haar thuis voelt ze zich veel meer op haar gemak. De meiden houden van praten over jongens en Gwen raakt verslingerd op Danny. Maar is hij eigenlijk wel zo leuk?

Het verhaal begint in het heden en je leest dat Gwen zich bevindt in de speeltuin. Na jaren is ze weer terug gegaan naar deze plek. Maar waarom is ze daar en waarom begint ze te graven? Dat ontdek je pas tegen het einde van het boek. Na de sterke spannende epiloog, ga je terug in de tijd. Langzaam maar zeker kom je erachter wat er zich heeft afgespeeld in haar jeugd. Je komt erachter in hoeverre ze in die tijd is beschadigd en wat de oorzaak daarvan is. Ook ontdek je wat de speeltuin ermee te maken heeft.

Ik kan een duidelijke groei zien ten opzichte van Susanne’s eerste boek. Dit boek weet mijn aandacht beter vast te houden. De opbouw van het verhaal is redelijk goed gedaan en is realistisch neergezet. De heftige onderwerpen die er in voor komen zijn goed uitgewerkt, ook al kan ik niet verklappen wat die onderwerpen zijn in verband met spoilers haha!

Bij dit boek zul je zeker zakdoekjes nodig hebben

Toch heb ik ook wat kritische puntjes. Met name wat betreft de vriendschap tussen Gwen en Katja. In eerste instantie wordt Gwen door Katja aangemoedigd om seks te hebben met Danny en zoeken ze zelfs op hoe een eerste keer in zijn werk gaat. Maar als het dan ook daadwerkelijk is gebeurd, moet Katja ineens niets meer van haar hebben. Ze wordt uit het niets kwaad en ze legt niet uit waarom. Daarna gaat alles rondom Gwen alleen maar van kwaad tot erger en ze heeft niemand bij wie ze terecht kan. Katja lijkt haar interesse in haar grotendeels te hebben opgegeven, zonder daar een duidelijk gegronde reden voor te hebben en dat vind ik een beetje onrealistisch.

Ook blijven alle personages redelijk vlak, al komt Gwen zelf dan nog wel het beste uit de verf wat dat betreft. Het is in ieder geval duidelijk dat Susanne zich voornamelijk focust op de gebeurtenissen en niet op de personages die ermee te maken hebben. Het einde vond ik overigens een beetje raar, luguber en onrealistisch. Ik bleef verbijsterd achter.

Zoals je kunt lezen heb ik een beetje gemengde gevoelens over dit boek, maar uiteindelijk gaf ik het boek toch het voordeel van de twijfel door het 3 sterren te geven. Dit omdat het boek duidelijk een verbetering is ten opzichte van haar eerste werk. Ik hoop dan ook dat het slotdeel van de trilogie nóg beter wordt en dat ze daarmee gaat knallen, door de tips van alle recensenten mee te nemen.

Lots of love,
Floor Flawless

*Dit artikel bevat een boek opgestuurd door de auteur in ruil voor een eerlijke recensie

Tagged , , ,

1 thought on “Recensie | Verslingerd – Susanne van den Beukel-Hendriks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.