Boeken

Recensie | Stemmen uit het verleden van Rosalind Noonan (Charmed Classics #4)

Stemmen uit het verleden

Feitjes op een rij:
Nederlandse titel: Stemmen uit het verleden
Vertaling: Sandra Hessels
Uitgeverij: Big Balloon
Voor het eerst verschenen: 2007
Oorspronkelijke titel: Whispers from the past
Auteur: Rosalind Noonan
Land van herkomst: Amerika
Uitgeverij: Simon Spotlight
Voor het eerst verschenen: 2000
Aantal pagina’s: 205
Genre: Fantasy

Waar gaat het over?
Een scherf van een spiegel toont een gebroken gelaat
Een zakhorloge met een gebarsten wijzerplaat
Een bundeltje kruiden dat brandt voor veiligheid
Dit alles stuurt mij naar een andere plaats en tijd

Het zit Phoebe Halliwell allemaal niet mee: een demon heeft haar meegesleurd, enkele eeuwen terug in het verleden. Ze kan haar zussen op geen enkele manier laten weten dat ze nog leeft.Ze heeft ook geen idee hoe ze weer terug moet keren naar haar eigen tijd. Daar komt bij dat de demon haar ook nog eens probeert te vermoorden.
In de huidige tijd zijn Prue en Piper volledig geschokt over het verlies van hun zusje. Maar dat is niet hun enige probleem. Er is ook iets met hen aan de hand. Het lijkt wel alsof zij op de een of andere manier…kwaadaardig worden. Maar hoe kan dat? En hoe kunnen ze dit tegengaan zonder de Macht van Drie?

Mijn mening
Het verhaal begint met het gevecht met een demon. Uiteindelijk raakt Piper gewond en rent Phoebe er in haar eentje achteraan. Achteraf een slecht idee, want ze wordt door hem meegesleurd naar een andere tijdzone in een andere stad. Uiteindelijk blijkt dat ze terecht is gekomen bij Prudence, een van de voorouders van de zussen. Phoebe probeert het boek der schaduwen te vinden om te kijken of er iets in staat wat haar kan helpen. Ondertussen is er een spreuk over Prudence heen gesproken die haar tot het Kwaad toe zet. De dingen die ze in het boek schrijft, zijn kwade spreuken. In de toekomst, zien Prue en Piper die spreuken en beginnen zich bezig te houden met zwarte magie. Hoe komt de Macht van Drie ooit weer samen en hoe zorgen ze er voor dat de toekomst niet verandert door een fout in het verleden?

Ik moet zeggen dat ik dit een wat minder deel vond. Waardoor dat komt weet ik niet precies, maar ik heb er minder van genoten dan de voorgaande classics. Toen ik met een verward en ongelukkig gevoel ging kijken naar de recensies van anderen op Goodreads, bleek dat ik niet de enige ben die dit exemplaar een minder goed deel vond. Het is ook wel lastig dat elk deel door een andere schrijver/schrijfster is geschreven. De verschillen zijn soms groot.

Ik heb dit boek afgesloten met een niet zo prettig gevoel en overwoog zelfs om maar helemaal te stoppen met het lezen van de serie. Na het even een paar dagen te laten bezinken, heb ik besloten om de serie gewoon even te laten liggen en het misschien later weer eens op te pakken. Het voelt namelijk anders als een overhaaste beslissing om er gelijk maar helemaal mee te stoppen, aangezien ik zo dol ben op de tv-serie. Wel merk ik dat de boeken over het algemeen tot nu toe mij een heel ander gevoel geven dan de tv-serie en ik weet nog niet zo goed wat ik er mee moet.

Daarom laat ik het voor nu maar even in het midden en wil ik het na een tijdje in ieder geval proberen om op z’n minst de classics uit te lezen. Of ik uiteindelijk alle delen van de serie ga lezen, daar kan ik nog geen zekerheid over geven. Gelukkig heb ik nog een hoop andere boeken die ik kan lezen, voor ik er aan toe ben om de 5e Classic op te pakken.

Heb jij dit boek gelezen?

Lots of love,
Floor Flawless

Tagged , ,

1 thought on “Recensie | Stemmen uit het verleden van Rosalind Noonan (Charmed Classics #4)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.