Boeken

Recensie | Rood, Wit & Koningsblauw – Casey McQuiston

Algemene info:
Nederlandse titel: Rood, Wit & Koningsblauw
Vertaling: Erica Disco
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Voor het eerst verschenen: 2020
Oorspronkelijke titel: Red, White & Royal Blue
Auteur: Casey McQuiston
Land van herkomst: Amerika
Uitgeverij: St. Martins Griffin
Voor het eerst verschenen: 2019
Aantal pagina’s: 412
Genre: Romance

Waar gaat het over? 
Alex Claremont-Diaz is een Amerikaanse royal: zijn moeder is president van de Verenigde Staten en hij is jong, charismatisch en intelligent. Er is maar één probleempje: Alex ligt in de clinch met een echte prins, Henry aan de andere kant van de grote plas. Niet bepaald goed voor de internationale betrekkingen, dus wordt er een plan bedacht voor damagecontrol. Wat begint als een nepvriendschap wordt al snel dieper, en gevaarlijker, dan Alex en Henry ooit konden vermoeden. Henry is verrassend leuk en toegankelijk, en Alex valt hoe langer hoe harder voor hem. Maar dat was nou óók weer niet de bedoeling. Als hun relatie uitkomt, kan dat de campagne voor de presidentiële herverkiezing in de wielen rijden en de relatie tussen de twee naties op zijn kop zetten.

Mijn mening
Romance is een genre waar ik af en toe voorzichtig een stapje naar doe. Het is vaak een welkome afwisseling met de heftigere verhalen die ik lees. Soms pakt een romance boek voor mij goed uit, soms ook niet. Toch besloot ik om in dit geval een recensie exemplaar aan te vragen, omdat ik zelfs mensen die niet vaak romance lezen het hoge waarderingen zag geven. Ik dacht; als zij het goed vinden, zal het mij vast ook wel bevallen.

Je volgt in dit boek Alex, de zoon van de eerste vrouwelijke president van Amerika. Hij is populair bij het publiek en is een van de meest gewilde vrijgezellen van het land. Aan de andere kant van de oceaan heb je nog zo’n populaire gewilde vrijgezel: Prins Henry. Alex vindt hem maar een bot figuur en kan hem absoluut niet uitstaan… Nouja, dat is hoe hij er in eerste instantie over denkt. Als ze op de royal wedding in een situatie belanden waardoor de bruidstaart op de grond belandt, moeten ze dit gaan oplossen: ze moeten faken dat ze beste vrienden zijn. Maar die nepvriendschap groeit uit tot heel iets anders, wat grote gevolgen kan hebben voor beide naties.

Ik moet toegeven dat ik in het begin een beetje sceptisch was, maar man, wat is dit verhaal CUTE! De verliefdheid spat er uiteindelijk vanaf. Als ze eenmaal hun privacy hebben, gooien ze alle remmen los. Die twee zijn samen echt een perfect stel! Na de zoveelste steamy scène had ik wel even zoiets van: ojee hopelijk wordt dit niet té zoetsappig, maar daarnaast gaat het politieke stuk gewoon door. De verkiezingen in Amerika komen er weer aan en de hoop is er natuurlijk dat Alex’ moeder herkozen wordt als president. Dit zorgt ervoor dat het verhaal toch wat meer diepgang heeft in plaats van alleen het schattige samen zijn van de Prins en de First Son.

Kan dit verhaal alsjeblieft de realiteit worden na de aankomende verkiezingen in Amerika?!

Al met al heb ik genoten van het boek. Dit boek laat je op een wat luchtigere manier naar de politiek kijken en geeft ook nog een beetje de hoop dat het ook anders kan dan hoe het nu is. De auteur kwam eigenlijk al in 2016 met het idee, maar we weten allemaal hoe rampzalig de verkiezingen van toen zijn gegaan, daarom heeft ze het pas vorig jaar uitgebracht, wetende dat de verkiezingen in dit jaar weer aan de orde komen. Ik duim voor Amerika dat ze een betere toekomst tegemoet gaan qua presidentschap, het liefst zo’n soort gezin als in dit boek!

Benieuwd naar nog meer recensies over dit boek? Neem dan ook een kijkje bij de andere deelnemers van de blogtour!

Lots of love,
Floor Flawless

* Dit artikel bevat een exemplaar opgestuurd door de uitgeverij in ruil voor een eerlijke recensie.

Tagged , , , ,

1 thought on “Recensie | Rood, Wit & Koningsblauw – Casey McQuiston

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.