Boeken

Recensie | De rode vloek van Cameron Dokey (Charmed Classics #3)

De rode vloek

Feitjes op een rij:
Nederlandse titel: De rode vloek
Vertaling: Sandra Hessels
Uitgeverij: Big Balloon
Voor het eerst verschenen: 2007
Oorspronkelijke titel: The Crimson Spell
Auteur: Cameron Dokey
Land van herkomst: Amerika
Uitgeverij: Simon Spotlight
Voor het eerst verschenen: 2000
Aantal pagina’s: 205
Genre: Fantasy

Waar gaat het over?
Met duistere verlangens en kwade plannen,
Wordt gevaarlijk mengsel gebrouwen.
Woede en angst zullen samenspannen,
Kun je je vrienden wel vertrouwen?

Prue, Piper en Phoebe weten niet dat er een groep zwarte magiërs achter hen aanzit. Ze hebben geen idee dat een van deze zwarte magiërs al hun leven is binnengedrongen en zich voordoet als een vriend. Ze weten ook niet welke missie deze groep heeft… namelijk om de krachten van de zusjes te stelen, zelfs als dat betekent dat zij hen moeten vermoorden!
Nu moeten de Magische Machten uitvinden wie van hun vrienden in werkelijkheid hun vijand is. Wat je niet weet kan soms dodelijk zijn…

Mijn mening
Hoewel mijn leesdip nog steeds gaande is, heb ik toch na een maand het derde deel uit de Charmed Classics uitgelezen. Toen ik eenmaal over de helft was ging het rap, want vanaf dat moment heb ik het laatste stuk in een keer uitgelezen. Ik besloot namelijk dat het wel weer eens tijd was voor een lekker warm bad en ja, dan gaat het snel.

In dit derde deel weten de zusjes niet dat er een groep zwarte magiërs achter hen aan zit. Jij als lezer weet het al wel. Het is daardoor ook super spannend omdat je moet afwachten wat er gebeurt. Je wil ze eigenlijk voor de mensen die hun leven binnen gedrongen zijn waarschuwen maar dat gaat niet.

Nu ik er eenmaal weer een beetje in het verhaal zit van de Halliwell zusjes, vind ik het super leuk om te lezen. Al moet ik zeggen dat het wel verwarrend is dat elk deel door iemand anders is geschreven. Gelukkig is het tot nu toe wel door dezelfde persoon vertaald waardoor er niet grote verschillen te zien zijn in de schrijfstijl.

Natuurlijk blijf ik de serie nog wel doorlezen, maar ik heb voor nu even een ander boek opgepakt als tussendoortje.

Heb jij deze Charmed Classic al gelezen?

Lots of love,
Floor Flawless

[bol_product_links block_id=”bol_5a397e1c64ab2_selected-products” products=”1001004005454108″ name=”De rode vloek ” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Tagged , , ,

2 thoughts on “Recensie | De rode vloek van Cameron Dokey (Charmed Classics #3)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.