Boeken

Recensie | De Reünie van Simone van der Vlugt

Soms loop je op de markt en wordt je aandacht getrokken door een bepaald boek. Dit had ik met De Reünie, die ik tijdens Pinksteren scoorde voor slechts €1. Uiteindelijk nam ik hem mee tijdens mijn vakantie en begon er in te lezen.

De Reünie

Feitjes op een rij:
Titel: De Reünie
Auteur: Simone van der Vlugt
Land van herkomst: Nederland
Uitgeverij: Anthos
Voor het eerst verschenen: 2004
Aantal pagina’s: 335
Genre: Literaire Thriller

Waar gaat het over?
De aankondiging van een middelbareschoolreünie zet het leven van Sabine op zijn kop. Deze rakelt een belangrijke gebeurtenis uit haar jeugd op: de verdwijning van haar klasgenoot Isabel. Ooit waren zij hartsvriendinnen, maar toen Isabel zich ontpopte tot het populairste meisje van de school, liet zij Sabine plotseling links liggen. En dat was niet het enige wat Isabel haar aandeed.
Toch voelt Sabine zich enorm schuldig, misschien zou Isabel nooit verdwenen zijn als Sabine die bewuste dag met haar mee naar huis was gefietst…

Mijn Mening
Sabine is een meisje van 23 die als secretaresse werkt bij een bank in Amsterdam. Na een jaar met een burn-out thuis te zijn geweest en weer deels zal beginnen met werken, leest ze over de aanstaande reünie van haar middelbare school in Den Helder. Hierdoor komen de herinneringen rondom de onopgeloste verdwijning van klasgenote Isabel na 9 jaar weer omhoog. Op de basisschool was het haar hartsvriendin, op de middelbare een kwelgeest die haar erg pestte. Sabine denkt te weten wat er is gebeurd, maar kan niet bij haar weggestopte verdriet komen. Omdat ze nu toch wil weten wat er gebeurde, gaat ze naar Den Helder en zoekt mensen op, zodat er steeds meer terugkomt.

In het eerste deel van het boek leer je voornamelijk Sabine kennen. Je leest hoe ze na een jaar weer terugkomt op haar werk en hoe ze dat ervaart. En ook haar karakter wordt goed beschreven. Ze krijgt contact met een voormalige vriend van haar broer, waar ze mee gaat daten. Hoe lief hij soms ook is, zijn karakter kent een keerzijde; woede aanvallen en agressie. Eigenlijk verlangt ze terug naar haar jeugdliefde Bart die ze vlak voor de reünie tegenkomt in het park. Als Olaf in de gaten krijgt dat die twee weer met elkaar uithangen wordt hij woest. Dit brengt behoorlijk wat spannende scenario’s met zich mee en als hij Sabine bedreigt verdenkt ze hem voor de verdwijning van Isabel.

Ik moet zeggen dat ik het boek bij de eerste paar hoofdstukken nog niet zo denderend vond, maar toch beet ik me er doorheen. Ik ben blij dat ik heb volgehouden, want uiteindelijk vond ik het toch wel een goed en spannend boek! Ik probeer altijd verbanden te leggen tussen situaties en personen, om er achter te komen wie de dader is. Je wordt hierbij continu op het verkeerde been gezet. Uiteindelijk zat ik er volledig naast met mijn gedachten en heeft het einde van het boek me heel erg verrast!

Heb jij dit boek al gelezen?

Lots of love,
Floor Flawless

[bol_product_links block_id=”bol_5a3975c56317c_selected-products” products=”1001004011242365″ name=”De reunie” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Tagged ,

1 thought on “Recensie | De Reünie van Simone van der Vlugt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.