Boeken

Recensie | Pijnstillers van Carry Slee

pijnstillers

Feitjes op een rij: 
Titel: Pijnstillers
Auteur: Carry Slee
Land van herkomst: Nederland
Uitgeverij: Pimento bv
Voor het eerst verschenen: 1997
Aantal pagina’s: 160
Genre: Young Adult 

Waar gaat het over?
Casper doet een paar stappen naar voren. Het klamme zweet staat in zijn handen. Even heeft hij het gevoel dat hij droom en straks in zijn bed wakker wordt. Hij heeft zich het laatste halfjaar zo vaak voorgesteld hoe het zou zijn als hij bij zijn vader voor de deur stond. Maar nu is het geen inbeelding, het is echt! Eén handeling en hij weet hoe zijn vader eruitziet. Casper haalt diep adem en drukt op de bel…

Mijn mening
Laten we beginnen met de tekst op de achterflap die je zojuist gelezen hebt. Het is een fragment uit het boek. Toen ik dit las, verwachtte ik dat het verhaal voornamelijk over de ontmoeting met zijn vader zou gaan, maar dat bleek helemaal niet zo te zijn!

Zo gaat het over dat Sofie haar vader tegen donkere mensen is, omdat een donker iemand zogenaamd zijn functie van hem afgepakt heeft op het werk. Om haar relatie geheim te houden doet ze alsof ze verkering heeft met Casper. In het begin vind Casper het nog niet zo’n probleem, maar naarmate er een behoorlijke tijd voorbij gaat krijgt hij er genoeg van. Casper speelt piano en heeft als droom om bij het orkest te komen. Zijn moeder heeft beloofd dat als die droom werkelijkheid wordt, ze op de eerste rij zal zitten. Maar gaat dit wel gebeuren? Na een tijdje wordt namelijk duidelijk dat zijn moeder ernstig ziek is. Zou ze de strijd tegen kanker winnen? Dan heb je tussendoor nog de ontmoeting met zijn vader, maar dat doet er eigenlijk minder toe dan dat de achterflap je laat denken.

Wat mij betreft had de achterflap wel beter gekund, want door de achterflap krijg je een heel ander beeld over het verhaal dan dat het verhaal werkelijk inhoudt. Over het verhaal zelf ben ik wel te spreken. Het is echt zo’n typisch boek wat je niet weg wilt leggen. Al moet ik wel zeggen dat ik op den duur zat te huilen door dit boek, terwijl ik in de trein zat. Dat was een beetje ongemakkelijk. Het verhaal is namelijk best wel heftig en daarbij herkende ik me er heel erg in, vanwege wat ik met mijn vader heb meegemaakt. Toch vind ik de boeken van Carry Slee altijd een lekker tussendoortje die makkelijk weg leest nadat ik een wat ingewikkelder boek heb gehad waar ik wat langer over heb gedaan.

Heb jij dit boek al gelezen?

Lots of love,
Floor Flawless

[bol_product_links block_id=”bol_5a397c7291508_selected-products” products=”9200000005931045″ name=”pijnstillers” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

4 thoughts on “Recensie | Pijnstillers van Carry Slee

  1. Wat leuk om eens een review van een boek uit mijn jeugd te lezen. Ik heb dit boek echter nog niet gelezen. Eigenlijk heb ik helemaal niet zoveel van de young adult boeken van Carry Slee gelezen. Mijn ouders waren een beetje tegen Carry Slee, omdat een boek vaak meer drama dan diepzinnigheid bevat. Was dat fragment trouwens echt het enige wat op de achterflap stond? Vreemd. Meestal zetten ze een fragment erop en daarna een korte samenvatting.

  2. Lijkt me een leuk boek om te lezen. De film heb ik wel gezien. Ik vind dat Carry Slee goede verhalen schrijft, zodat je je er beter bewust van bent wat voor drama er soms kan zijn in het leven, niet perse van jezelf, maar ook bij anderen. Je gaat er dan beter over nadenken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.