Boeken

Recensie | Niemandsland van Neil Gaiman

Niemandsland

Feitjes op een rij:
Nederlandse titel: Niemandsland
Vertaling: Erica van Rijsewijk
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Voor het eerst verschenen: 1997
Oorspronkelijke titel: Neverwhere
Auteur: Neil Gaiman
Land van herkomst: Engeland
Uitgeverij: BBC Books
Voor het eerst verschenen: 1996
Aantal pagina’s: 318
Genre: Fantasy

Waar gaat het over?
Het is een plek waarvan de meeste mensen niet eens zouden dromen. Een wereld vol monsters en heiligen, moordenaars en sjacheraars, geharnaste ridders en bleke meisjes in fluweel. Het Londen van degenen die ten onder zijn gegaan.
Er is een meisje genaamd Door, en mensen die haar proberen te doden. Er is een engel in een duistere zaal vol kaarsen. Er zijn ratte en mensen die tegen ze praten. Er zijn zetten en tegenzetten, ondergrondse markten, een Beest in een labyrint, ijselijke gevaren en ongekende verrukkingen.
En er is Richard, die zich laat verleiden tot een daad van barmhartigheid. Een jonge Londenaar die al snel zal ontdekken dat er geen weg terug is. Een held tegen wil en dank, met een vreemde bestemming, in het andere Londen: Niemandsland.

Mijn mening
De verhaallijnen lopen erg door elkaar, je hebt de verhaallijn van Door, meneer Croup en Vandemar en Richard. Daarnaast is er ook nog een stukje verhaallijn van de engel Islington. Wat er aan het begin gebeurd is dat Door achterna wordt gezeten en Richard haar bloedend op straat vindt. Hij besluit haar te helpen met alle gevolgen van dien.

In het begin had ik nog niet zo goed door hoe het allemaal in elkaar stak. Londen-boven en Londen-onder lopen in elkaar over. Het leek alsof in Londen-onder de tijd deels stil stond maar ook weer niet… Het was voor mij erg verwarrend. Ook de schrijfstijl kreeg mij maar niet te pakken. Waar het precies aan lag weet ik niet, maar voor mijn gevoel las het ontzettend sloom en zat er gewoon geen beweging in.

Het boek gaf me zo’n raar gevoel dat ik in een leesdip terecht kwam. Aan de ene kant wilde ik het boek wegleggen, maar aan de andere kant wilde ik juist verder lezen. Hoewel het boek me totaal niet aanstond was er toch iets wat zorgde dat ik verder las.

Uiteindelijk heb ik het boek na drie weken uitgelezen. Het is een prima boek, alleen helaas niet voor mij weggelegd.

Heb jij dit boek al gelezen?

Lots of love,
Floor Flawless

[bol_product_links block_id=”bol_5a397921caf6a_selected-products” products=”1001004006859185″ name=”Niemandsland” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Tagged ,

1 thought on “Recensie | Niemandsland van Neil Gaiman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.