Boeken

Recensie | Kus der Duisternis van Brandon Alexander (Charmed Classics #2)

charmed-classic-2

Feitjes op een rij:
Nederlandse titel: De betovering begint
Vertaling: Sandra Hessels
Uitgeverij: Big Balloon
Voor het eerst verschenen: 2007
Oorspronkelijke titel: Kiss of darkness
Auteur: Brandon Alexander
Land van herkomst: Amerika
Uitgeverij: Simon Spotlight
Voor het eerst verschenen: 2003
Aantal pagina’s: 205
Genre: Fantasy

Waar gaat het over?
In de schaduw van de toren
Kunnen wij geliefden samen zijn.
Je geeft mij leven en mijn macht is herboren.
Ik smeed jouw ziel aan die van mij!

Op oudejaarsavond gebeurt er iets met Prue Halliwell waardoor ze zich anders gaat gedragen. Nadat een vreemde haar de meest hartstochtelijke kus van haar leven heeft gegeven, voelt Prue plotseling het verlangen om iedere man te kussen die ze tegenkomt.
Piper en Phoebe vinden de nieuwe Prue eerst wel leuk. Maar als Prue na iedere kus zwakker wordt, weten de Magische Machten dat er Kwaad in het spel is. Nu moeten Piper en Phoebe hun zus redden, maar zal dit lukken met slechts de Macht van Twee?

Mijn mening
Deze tweede Charmed Classic is door een man geschreven. Wel is de vertaling naar het Nederlands door dezelfde vrouw gedaan. Wat me gelijk opviel is dat er in dit boek minder fouten zaten dan in het eerste deel! In het eerste deel zaten aardig wat spellingfouten, wat ik altijd een beetje jammer vind.

Prue zoent dus om 12 uur ‘s nachts met een wildvreemde en vanaf dat moment zoent ze iedere man deze tegen komt. Piper en Phoebe vinden het eerst wel grappig, maar na een tijdje vinden ze het steeds vreemder worden. Toch duurt het heel lang voordat ze erachter komen dat er kwaad in het spel is. Wie is die mysterieuze man die Prue heeft gekust en haar steeds zwakker maakt. Kunnen haar zussen haar nog redden?

Het heeft even geduurd voor ik dit boek uit had. Ik had een enorme leesdip en pakte daardoor het boek er telkens niet bij, hoewel ik er al wel in begonnen was. Het laatste gedeelte van het boek heb ik in volle vaart uitgelezen toen ik afgelopen week het boek er weer bij pakte. Ik kon niet stoppen met lezen, want het was best wel spannend.

Hoewel ik het eerste boek heel erg herkende van de tv-serie, had ik het bij dit boek minder. Je merkt dan toch dat het al jaren geleden is dat je het hebt gezien. Ik heb genoten van het boek en ik ben inmiddels begonnen in de derde classic.

Lots of love,
Floor Flawless

[bol_product_links block_id=”bol_5a397ded8c2ad_selected-products” products=”1001004005076389″ name=”kus der duisternis ” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

3 thoughts on “Recensie | Kus der Duisternis van Brandon Alexander (Charmed Classics #2)

  1. Ik kende dit boek helemaal niet maar ik heb wel al van Charmed gehoord! (en nu ik terugkijk naar de boek cover herken ik de actrices ook haha). Fijne, duidelijke review!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.