Boeken

Recensie | Jorrik de Ork: De steen van de schimmen – Thijs Goverde

Aangezien ik kort geleden aangaf dat ik nog regelmatig kinderboeken lees én dat ik graag weer het recenseren van boeken wilde oppakken, val ik gelijk maar met de deur in huis met een recent gelezen kinderboek.

Algemene info: 
Titel: Jorrik de Ork: De steen van de schimmen
Auteur: Thijs Goverde
Land van herkomst: Nederland
Uitgeverij: Ploegsma
Voor het eerst verschenen: 2017
Aantal pagina’s: 149
Genre: Avontuur, fantasie
Leeftijd: Vanaf 8 jaar

Waar gaat het over?
Jorrik en zijn vrienden moeten een belangrijke toverspreuk uitvoeren. Daarvoor hebben ze een schat nodig, een voorwerp met grote toverkracht. Om die te vinden moeten ze naar het Wisselwoud, een plek vol monsters en wonderlijke wezens. Ze krijgen gezelschap van Wibel van Zomer, de Dolende Held, en een vreemde vrouw die steeds in slaap valt. Zij helpen Jorrik en zijn vrienden met hun zoektocht, die steeds gevaarlijker wordt. Dan ontdekken ze ook nog dat ze niet de enigen zijn die de ‘Steen van de Schimmen’ graag willen vinden…

Mijn Mening
Hoewel dit eigenlijk het tweede boek is over Jorrik de Ork, is het makkelijk als losstaand boek te lezen. Jorrik is half mens en half ork. Hij kan niet lezen, maar is wel enorm goed in hout hakken. Het dorp Wissel is belangrijk, want zij zorgen voor de wisseling van de seizoenen. Om de zomer over te laten gaan in herfst moeten de kinderen van Herst een toverspreuk doen. Om die spreuk uit te kunnen voeren, hebben ze een voorwerp met grote toverkracht nodig. Jorrik gaat samen met zijn vrienden op zoek naar de ”Steen van de Schimmen.” Maar dat is niet zonder gevaar!

Ik wil wat vaker fantasy gaan lezen en dat is door middel van een kinderboek lekker laagdrempelig. In het begin moest ik een beetje denken aan Fiona uit Shrek. Zij was overdag een prinses en ‘s nachts een ork door een vloek. Jorrik daarentegen is half mens half ork hele dagen door, dat is toch wat anders.

Er zijn prachtige illustraties in het boek verwerkt waar je elke keer weer even bij stil blijft staan om het goed te bekijken tot je door te laten dringen. Het is een goed leesbaar boek, maar ook weer niet te eenvoudig. Het mooie aan dit boek is dat het niet alleen maar spannend is, maar dat er ook een portie humor in verwerkt is. Ik moest om sommige stukjes echt heel erg lachen!

Het is een spannend boek die je niet eerder wilt wegleggen dan dat je hem uit hebt!

Het was mijn eerste kennismaking met de auteur Thijs Goverde en wat mij betreft een geslaagde kennismaking!

Lots of love,
Floor Flawless

[bol_product_links block_id=”bol_5a393b3628416_selected-products” products=”9200000076194831″ name=”Jorrik de Ork” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Tagged , , ,

1 thought on “Recensie | Jorrik de Ork: De steen van de schimmen – Thijs Goverde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.