Boeken

Recensie | Erken mij van Esther Verhoef

erken mij

Feitjes op een rij: 
Titel: Erken mij 
Auteur: Esther Verhoef
Land van herkomst: Nederland
Uitgeverij: Ambo Anthos
Voor het eerst verschenen: 2009
Aantal pagina’s: 91
Genre: Literaire Thriller

Waar gaat het over?
Erken mij is een indringende thriller over machtsmisbruik, egoïsme, en een vrouw die tot het uiterste wordt gedreven.

Mijn mening
Dit was weer eens zo’n boekje wat in 2009 uitkwam voor de maand van het spannende boek. Ik kreeg hem van mijn tante in een doos met allemaal andere boeken. Tijdenlang lag hij in de kast, maar uiteindelijk besloot ik hem toch eens te lezen.

Daphne is samen met haar therapeut Etienne een weekend in Parijs. Na alle sessies vond ze het moeilijk om hem alleen de hand te schudden en tot ziens te zeggen. In plaats van dat hij haar vertelde dat afscheid bij het leven hoorde, nam hij haar een weekend mee naar Parijs. Maar in plaats van dat ze echt samen dingen doen, doen ze eigenlijk wat hij altijd doet als hij in Parijs is: zijn vaste routine. Op haar dertiende is Daphne verkracht door haar neef en flarden uit het verleden komen ook terug in het boek. Op een gegeven moment begint Etienne steeds vreemder te doen en hij laat ook niemand weten dat hij niet alleen is. Wat staat Daphne te wachten?

Uiteindelijk heeft het boek een erg verrassend plot die ik niet aan zag komen en daarom krijg het boek van mij 4 sterren. Wel vind ik het jammer dat het een kort verhaal was, maar gelukkig heb ik ook nog een ander boek van Esther in de kast staan!

Heb jij dit boek gelezen?

Lots of love,
Floor Flawless

[bol_product_links block_id=”bol_5a397f6f4356b_selected-products” products=”1001004006738839″ name=”Erken mij” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Tagged , , ,

1 thought on “Recensie | Erken mij van Esther Verhoef

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.