Boeken, Video's

Recensie | Elfenstof in Drabbeldam + Muzak in Drabbeldam – Alexandra Alink

Een aantal maanden geleden werd ik benaderd door de auteur Alexandra Alink. Door het zien van mijn voorgaande recensies, was ze erg nieuwsgierig geworden naar wat ik van haar boeken zou gaan vinden. Het onderwerp vriendschap speelt  in deze boeken een grote rol. Laat dat nou net het thema zijn van de kinderboekenweek, die volgende week van start gaat! Bij interesse kun je ze dus nog snel gaan bestellen, zodat je ze op tijd binnen hebt!

Algemene info
Titel: Elfenstof in Drabbeldam
Uitgeverij: Book2B
Voor het eerst verschenen: 2017
Auteur: Alexandra Alink
Aantal pagina’s: 158
Genre: Fantasy, Avontuur,

Zelf lezen vanaf:
8 à 9 jaar

Waar gaat het over?
Wat zou jij doen als er werd aangeklopt door een elfje? Zou je opendoen Annemarie wel. Ze leert Elferia kennen terwijl ze alweer onterecht op haar kamer zit. Annemarie heeft het moeilijk thuis. Haar ouders zijn verschrikkelijk en ook de andere inwoners in Drabbeldam hebben geen oog voor kinderen. Gelukkig ontmoet ze op een dag Elferia. Samen met Elferia onderneemt Annemarie van alles.

Maak kennis met de wereld van Annemarie in Drabbeldam. Met haar ouders, hoofdmeester Drilbui, mevrouw Van ‘t Zelfde, meneer Gnieper en vele anderen.

Mijn mening
In dit eerste deel maken we kennis met Annemarie. Een meisje dat in de ogen van haar ouders niks goed kan doen. Ze krijgt overal de schuld van en wordt vaak naar haar kamer gestuurd. Hier wordt ze erg verdrietig van. Gelukkig klopt Elferia op een dag op haar raam en met haar wordt haar leven ineens een stuk spannender!

Omdat de sfeer in het begin van het boek erg negatief neergezet wordt, werd ik er zelf ook een beetje somber van. Ik begon er zelfs aan te twijfelen of ik het boek wel leuk zou vinden, omdat ik even bang was dat die sfeer zou blijven. Maar gelukkig bleek het verhaal een paar hoofdstukken verder een hele andere kant op te gaan en werd het zelfs spannend! Annemarie veranderd van een meisje waarop neergekeken wordt in de held van de stad! Waarom ze dat wordt? Dat zul jezelf moeten lezen! Daarnaast zijn er een aantal dingen waar je vraagtekens bij zet omdat het zo vaag blijft waaronder Elfenland en De Grote Vorssel. Elke keer hoopte ik dat Elferia er meer over zou vertellen, maar de antwoorden daarop krijg je helaas niet.

Algemene info
Titel: Muzak in Drabbeldam
Vervolg op: Elfenstof in Drabbeldam
Uitgeverij: Book2B
Voor het eerst verschenen: 2017
Auteur: Alexandra Alink
Aantal pagina’s: 175
Genre: Fantasy, Avontuur.
Zelf lezen vanaf: 9 à 10 jaar

Waar gaat het over?
Muzak in Drabbeldam is het vervolg op Elfenstof in Drabbeldam.

Opnieuw heeft Annemarie niets in te brengen. Ze moet verplicht meedoen aan het Marius Muzakconcours, met Egbert nota bene. Krijgt ze hulp van Elferia om dit te voorkomen?

Ontdek hoe het verder gaat met Annemarie en alle merkwaardige bewoners in Drabbeldam. En hoe zit het met Elfenland?

Mijn mening
In dit tweede deel is er weer iets rampzaligs aan de hand. Ze moet namelijk verplicht meedoen aan het Marius Muzakconcours samen met Egbert. En als ze iemand vreselijk vindt, dan is hij het wel. Maar ze heeft al een tijd niks van Elferia gehoord. Zal ze het concours kunnen ontlopen? En wanneer mag ze nou eens naar Elfenland?

Wat een ontzettend leuk vervolg was dit! Ik vond dit boek nét iets leuker dan het voorgaande deel. De sfeer in dit boek is totaal anders ten opzichte van het voorgaande deel. Vooral als ze eenmaal prins Eldorado ontmoet, dan leren we een hele andere kant van Annemarie kennen. Ze wordt heel erg verliefd op de elfenprins! Toen ik eenmaal goed in het verhaal zat vloog ik er doorheen. Wederom een erg spannend verhaal! Ook worden alle vragen waar je in het eerste deel mee blijft zitten in dit deel beantwoord, wat heel erg fijn is. Daarmee is deze duologie erg mooi afgerond!

De boeken zijn verkrijgbaar via Book2B, via Bol en bij de boekhandel

Lots of love,
Floor Flawless

*Dit artikel bevat exemplaren opgestuurd door de auteur in ruil voor een eerlijke recensie

Tagged , , , , ,

1 thought on “Recensie | Elfenstof in Drabbeldam + Muzak in Drabbeldam – Alexandra Alink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.