Boeken

Recensie | De Ooggetuige van Simone van der Vlugt

Over het boek De Reünie van Simone van der Vlugt was ik erg enthousiast. Toen ik bij de kringloop De ooggetuige van haar tegenkwam, besloot ik deze mee te nemen en te lezen. Laten we kijken of ik hier ook zo over te spreken ben.

De Ooggetuige

Feitjes op een rij:
Titel: De ooggetuige
Auteur: Simone van der Vlugt
Land van herkomst: Nederland
Uitgeverij: Anthos
Voor het eerst verschenen: 2012
Aantal pagina’s: 93
Genre: Literaire Thriller

Waar gaat het over?
Manon Jonker, een slechtziende vrouw van 22, is getuige van een roofoverval bij een juwelier in haar buurt; drie overvallers houden haar onder schot en doden de juwelier. Manon overleeft het doordat de overvallers denken dat ze blind is.
Als er ‘s avonds op het journaal over de roofmoord wordt gesproken en gemeld wordt dat de enige getuige een slechtziende vrouw is, staat de telefoon roodgloeiend. Ook de overvallers weten nu dat Manon niet blind is maar slechtziend en er volgen een paar beangstigende confrontaties.
De gebeurtenissen zetten ook haar persoonlijke relaties op scherp: Manons zus Bibi, met wie ze samenwoont, onthult een afschuwelijk geheim uit hun jeugd. Ondertussen is er een week verstreken en zijn de daders nog altijd niet opgepakt; ze dringen steeds verder Manons leven binnen.

Mijn mening
Het boek begint met het vertellen van wat er is gebeurd, op het moment dat het boek begint zit ze namelijk bij de recherche om verklaring af te leggen. Ondertussen leer je Manon ook kennen. Je komt te weten hoe slecht ze ziet en dat ze een geleide hond heeft die Max heet, die ze op de dag van de roofmoord niet bij zich had. Ze woont bij haar zus Bibi die vier jaar ouder is dan haar.

Ik moest eigenlijk wel even wennen dat dit een dun boek was. De reünie is natuurlijk een stuk dikker en van daaruit was ik al wel gewend dat de spanning langzaam opgebouwd werd. Alleen bij dit boek, was het zo dat toen het eigenlijk spannend hoorde te worden, ik het nog steeds niet voelde. Eigenlijk zat de spanning pas bij de laatste paar bladzijdes en dat is erg jammer.

Helaas viel dit boek mij heel erg tegen, ik had er wel iets meer van verwacht. Vooral de spanning was in dit verhaal voor mij ver te zoeken. Maar buiten dat ben ik nog steeds benieuwd naar de andere boeken van Simone van der Vlugt, omdat ik wel genoten heb van De Reünie.

Lots of love,
Floor Flawless

[bol_product_links block_id=”bol_5a39771328efa_selected-products” products=”9200000002317405″ name=”de oogggetuige ” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Tagged ,

3 thoughts on “Recensie | De Ooggetuige van Simone van der Vlugt

  1. O ik vond deze juist wel een aanrader hihi! Zo kun je zien dat meningen kunnen verschillen 😀 Ik heb hem in het vliegtuig uitgelezen. Het is inderdaad een dun boekje en daardoor zo uit. De andere boeken van Simone zijn ook echt een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.