Boeken

Recensie | De Nieuweling van William Sutcliffe

De nieuweling

Feitjes op een rij:
Nederlandse titel: De nieuweling
Vertaling: Ria Loohuizen
Uitgeverij: Pockethuis
Voor het eerst verschenen: 2003
Oorspronkelijke titel: New Boy
Auteur: William Sutcliffe
Land van herkomst: Engeland
Uitgeverij: zelfpublicatie, in 1998 uitgebracht door Penguin Books
Voor het eerst verschenen: 1996
Aantal pagina’s: 224
Genre: Roman

Waar gaat het over?
Mark is Joods, slim en lelijk. Op school is hij populair om zijn verhalen over ruige seks en geile vrouwen. Zijn wereld stort in als er op een dag een nieuwe jongen in de schoolbus zit. Het is Adonis in eigen persoon. Niet dat Mark bang is voor concurrentie, integendeel: hij wordt hopeloos verliefd op de jonge, blonde god.

De nieuweling is het hilarische relaas over een stoere man-in-wording, die nog niet weet of hij later hetero, homo of homofoob wil worden.

Mijn mening
Het verhaal draait voornamelijk om Mark en Barry. Barry is dus de blonde god die de nieuweling is op school, waar Mark uiteindelijk bevriend mee raakt. Aan de ene kant denkt hij verliefd te zijn op Barry, aan de andere kant weet hij zeker dat hij hetero is. Het boek is in verleden tijd geschreven. Mark kijkt terug op zijn examenjaar.

Eigenlijk kan ik heel kort zijn over dit boek. Ik snapte nou niet helemaal waar het verhaal nou precies om draaide. Het moraal van het verhaal zit hem letterlijk in de laatste zin van het hele boek en daar is een heel zwamverhaal omheen bedacht. Bij sommige situaties die verteld worden vraag ik me af wat dit te maken heeft met het verhaal. Om maar te zwijgen over de hoeveelheid sarcasme wat er in zit waardoor ik gewoon de kluts kwijt ben geraakt.

Ik heb het boek met moeite uitgelezen en is zeker geen boek die ik nogmaals zou lezen. Wellicht is hij wel geschikt voor iemand anders, maar voor mij in ieder geval de sarcastisch om weggelegd te zijn voor mij.

Kende jij dit boek al?

Lots of love,
Floor Flawless

[bol_product_links block_id=”bol_5a397a71cc7dd_selected-products” products=”1001004001951080″ name=”de nieuweling” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

1 thought on “Recensie | De Nieuweling van William Sutcliffe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.