Boeken

Recensie | De geest in de rivier – Carrie Jones en Steven E. Wedel

Algemene info:
Nederlandse titel: De geest in de rivier
Vertaling: Berry Minkman
Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
Voor het eerst verschenen: 2019
Oorspronkelijke titel: After Obsession
Auteur: Carrie Jones en Steven E. Wedel
Land van herkomst: Amerika
Uitgeverij: Bloomsbury
Voor het eerst verschenen: 2011
Aantal pagina’s: 322
Genre: Paranormaal, Young Adult

Waar gaat het over?
Amy ziet al haar hele leven visioenen. Soms van dingen die ze wil weten. Soms van dingen die gruwelijk zijn, zoals de dood van de vader van haar beste vriendin Courtney. Eén ding hebben de visioenen echter met elkaar gemeen: ze komen allemaal uit. Zonder uitzondering.

Alan verhuist met zijn moeder naar Maine om zijn tante te steunen, die net weduwe is geworden. Zijn nichtje Courtney lijdt onder de verdrinkingsdood van haar vader en gelooft nog steeds dat hij weer zal opduiken. Ze denkt zelfs dat zijn geest bij hen is. Maar Alan heeft door zijn Navajo-achtergrond de nodige ervaring met geesten en voelt dat er iets niet klopt in huis.

Courtney heeft iets opgeroepen uit de rivier. Iets dat beter onder water had kunnen blijven.

Mijn mening
Dit verhaal wordt verteld vanuit twee perspectieven, die zich op den duur samenvoegen. Aan de ene kant heb je Amy. Al haar hele leven ziet ze visioenen en ze is er achtergekomen dat ze helende krachten heeft. Ze heeft haar moeder verloren. Iedereen is ervan overtuigd dat het zelfmoord was, maar Amy denkt daar anders over. Als haar beste vriendin Courtney haar vader verliest op het water, weet Amy zeker dat er iets aan de hand is met de rivier. Aan de andere kant hebben we Alan, de neef van Courtney. Hij trekt samen met zijn moeder in bij zijn tante en nichtje om ze te steunen. Alan heeft een Indiaanse achtergrond en heeft daardoor de nodige ervaring met geesten. Hij heeft al snel door dat er meer aan de hand is. Doordat Amy en Alan elkaar zien in hun dromen, komen ze met elkaar in contact. Ondertussen gebeuren er steeds meer vreemde dingen…

Het boek is geschreven door twee auteurs, maar als je het verhaal leest valt dit niet op. De verhaallijnen lopen vloeiend in elkaar over. Al snel vond ik Alan een geweldig personage. Zijn lange zwarte haar en liefde voor metal en rock-muziek droegen daaraan bij, gezien ik daar zelf ook fan van ben, maar ook zijn persoonlijkheid liet mijn hart sneller doen slaan. Hij staat zijn mannetje en weet heel goed wat hij wel en niet wil. Ook weet hij zich aan te passen aan zijn nieuwe omgeving. Het is natuurlijk niet makkelijk om als tiener weggerukt te worden uit je vertrouwde omgeving, maar hij slaat zich er goed doorheen. Amy heeft door het verlies van haar moeder alleen maar mannen om zich heen; haar opa, haar vader en haar broertje. Haar vader is niet veel thuis, hij brengt veel tijd door op zijn werk. Dit vindt ze erg moeilijk. Ook kan ze thuis niet praten over haar gaven. Gelukkig kan ze dat met Alan wel en ze is opgelucht dat hij haar niet gek vindt. Ze is zo bang dat iedereen denkt dat ze net zo gek is als haar moeder….

Ik vond het een onwijs tof verhaal. De maand oktober staat voor mij in het teken van spannende boeken en daar past dit boek perfect bij! De geest houdt niet alleen de stad in zijn greep, maar ook jou. Wat staat de personages in het boek te wachten en hoe loopt het af?! Ook is het leuk om wat mee te krijgen over de rituelen uit de Indiaanse cultuur. In hun cultuur zijn geesten een normaal iets om mee te dealen, zij vinden het bestaan ervan niet raar. En dat terwijl de gemiddelde mens er zijn vraagtekens bij heeft.

Dit boek is horror met een portie romantiek en familiedrama, waardoor je compleet in het verhaal gezogen wordt

Al vind ik romantiek in een boek helemaal niet zo erg, vond ik het een beetje jammer dat het instant love was. Vanaf Alan zijn kant gezien snapte ik het, maar vanuit Amy was het een beetje jammer. Ze had het nog maar amper uitgemaakt met Blake en ze kreeg al gevoelens voor Alan… Wat dat betreft had ik liever een sterke vriendschap tussen die twee ontwikkeld zien worden in plaats van liefde. Dit boek speelt zich af in een kort tijdsbestek, waardoor het onmogelijk is om in zo’n korte tijd een liefdesrelatie op te bouwen. Waarschijnlijk was het verhaal nog sterker geweest als het bij vriendschap was gebleven.

Al met al heb ik onwijs genoten van dit boek en ik raad hem dan ook zeker aan om hem te lezen! Of je het nou leest tijdens de spannende maand oktober, of niet, ik hoop dat je hem in ieder op je te lezen lijstje gaat zetten!

Lots of love,
Floor Flawless

* Dit artikel bevat een exemplaar opgestuurd door de uitgeverij in ruil voor een eerlijke recensie.

Tagged , , , , , , ,

2 thoughts on “Recensie | De geest in de rivier – Carrie Jones en Steven E. Wedel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.