Boeken

Recensie | De 3e zomer van de spijkerbroek van Ann Brashares (4 vriendinnen 1 spijkerbroek #3)

De 3e zomer van de spijkerbroek

Feitjes op een rij:
Nederlandse titel: De 3e zomer van de spijkerbroek
Vertaling: Esther Ottens 
Uitgeverij: De Fontein
Voor het eerst verschenen: 2005
Oorspronkelijke titel: Girls in pants, The third summer of the sisterhood
Auteur: Ann Brashares
Land van herkomst: Amerika
Uitgeverij: Random House
Voor het eerst verschenen: 2005
Aantal pagina’s: 303
Genre: Young Adult 

Waar gaat het over?
Bridget, Carmen, Lena en Tibby staan aan de vooravond van hun derde vakantie. Een heerlijke zomer vol verrassende avonturen staat op het punt los te barsten…
Aan het eind van deze zomer zullen de 4 vriendinnen hun vertrouwde wereldje verlaten en een nieuw leven op de universiteit beginnen. Helaas voor hen gaan ze niet, zoals in elke tv-soap, naar dezelfde universiteit. Ieder van hen zal in een andere stad gaan wonen en studeren. Maar voor het grote afscheid daar is, wijden ze de spijkerbroek die hen alle vier als gegoten zit, in voor hun laatste vakantie. Het wordt de mooiste zomer van hun leven. En de tijd waarin ze de spijkerbroek het hardst nodig hebben.

Mijn mening
Poeh wat een verhaal weer zeg! Bridget en Eric kruisen elkaars wegen na 2 jaar weer, Carmen wordt verliefd en haar moeder blijkt zwanger te zijn, Lena zet alles op alles om naar de kunstacademie te mogen en Tibby heeft struggles rondom Brian en haar zusje valt uit het raam. Er gebeurd nog zoveel meer, maar dat verklap ik natuurlijk niet.

Ik moet zeggen dat ik er wat langer over heb gedaan dan normaal om het boek uit te lezen. Niet vanwege het boek zelf, maar omdat ik vaak gewoon te moe was of geen zin had. Daardoor moest ik vaak weer even in komen als ik verder ging lezen, maar als ik er eenmaal weer aan begon, werd ik gelijk weer meegesleurd.

Je kunt merken dat de meiden aan het veranderen zijn. Ze gaan natuurlijk studeren, weer een stapje richting volwassen worden. Ik ben hierdoor ook erg benieuwd hoe erg ze zullen gaan veranderen in het vierde en vijfde deel. Het maakt me erg nieuwsgierig! Deel vier heb ik gelukkig al in de pocket, maar deel vijf moet ik nog ergens vandaan toveren. In ieder geval vind ik de serie nog steeds erg sterk en ik hoop dat ik met de laatste twee delen net zo blij zal zijn als de eerste drie!

Lots of love,
Floor Flawless

[bol_product_links block_id=”bol_5a397c3cc495c_selected-products” products=”1001004002518978″ name=”de 3e zomer van de spijkerbroek” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

4 thoughts on “Recensie | De 3e zomer van de spijkerbroek van Ann Brashares (4 vriendinnen 1 spijkerbroek #3)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.