Boeken

Recensie | De 2e zomer van de spijkerbroek van Ann Brashares (4 Vriendinnen 1 Spijkerbroek #2)

de 2e zomer van de spijkerbroek

Feitjes op een rij:
Nederlandse titel: De 2e zomer van de spijkerbroek
Vertaling: Anneloes Timmerije
Uitgeverij: De Fontein
Voor het eerst verschenen: 2003
Oorspronkelijke titel: The second summer of the sisterhood
Auteur: Ann Brashares
Land van herkomst: Amerika
Uitgeverij: Random House
Voor het eerst verschenen: 2003
Aantal pagina’s: 317
Genre: Young Adult 

Waar gaat het over?
De vier vriendinnen zijn terug! Mét hun ideale spijkerbroek die ieder van hen als gegoten zit. Er zit nog wat zand in de zakken en de onvergetelijke belevenissen van de afgelopen zomer staan met inkt op de spijkerbroek geschreven. Nu staan Bridget, Tibby, Carmen en Lena aan de vooravond van hun 16e zomer. De regels voor het dragen van de spijkerbroek zijn nog onverminderd van kracht. Het belooft weer een mooie zomer vol bruisende avondturen te worden!

Mijn mening
Als ik dit tweede deel vergelijk met de eerste, merkte ik dat ik in het eerste deel voornamelijk meeleefde met Tibby en Carmen, maar in dit deel juist met Bridget en Lena. Bridget gaat op zoek naar haar Oma die ze al jaren niet heeft gezien en Lena krijgt een gebroken hart. Het verschil is deze keer wel dat 2 van de vier meiden deze keer gewoon thuis zitten. In het begin dacht ik, zal de broek wel rond blijven gaan? Later merkte ik dat die twijfels nergens voor nodig waren.

Ook bij dit deel vond ik de verhaallijnen pas sterker worden naarmate het verhaal vorderde. Misschien is dit ook wel de manier van schrijven die Ann graag hanteert. Ik stoor me er in ieder geval bij haar niet aan, want ik blijf hoe dan ook doorlezen. Juist het feit dat de verhaallijnen op bepaalde punten kruisen, maken het interessant om te lezen.

Ik sta stiekem al te popelen om te beginnen aan deel 3, maar ik heb even een tussenstop genomen van de serie. Momenteel ben ik wat anders aan het lezen, maar deel 3 van deze serie komt in ieder geval snel aan de beurt!

Heb jij dit deel al gelezen?

Lots of love,
Floor Flawless

[bol_product_links block_id=”bol_5a397bfdc0146_selected-products” products=”1001004001951737″ name=”de 2e zomer van de spijkerbroek” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Tagged ,

2 thoughts on “Recensie | De 2e zomer van de spijkerbroek van Ann Brashares (4 Vriendinnen 1 Spijkerbroek #2)

  1. Prachtige Recensie Floor, dit boek heb ik genoteerd voor het geval ik ooit eens aan iemand een YA boek cadeau kan of moet doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.