Boeken

Recensie | Chatgevaar van Pieter Feller

Na de enthousiaste reacties van dat jullie maar al te graag boek reviews willen zien, review ik hierbij het eerste boek. Het is een boek uit mijn boekenkast die ik afgelopen week uitlas.

Chatgevaar

Feitjes op een rij:
Titel: Chatgevaar
Auteur: Pieter Feller
Land van herkomst: Nederland
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
Voor het eerst verschenen: 2003
Aantal pagina’s: 176
Genre: Young Adult

Waar gaat het over?
Madelon brengt veel tijd door achter de computer. Het liefst zit ze te chatten met haar vriendinnen en vrienden. Maar ze is ook altijd op zoek naar nieuwe vriendschappen en contacten.
In de chatbox van TMF komt ze Arthur tegen en het klikt meteen. Hij is twee jaar ouder dan zij en blijkt in dezelfde stad te wonen.
De vriendschap verandert geleidelijk in verliefdheid en na drie maanden spreken Madelon en Arthur af elkaar te ontmoeten in een cafeetje. Madelon heeft niemand iets verteld over deze afspraak, want ze wil eerst wel eens weten hoe hij in werkelijkheid is. Misschien valt het wel erg tegen…

Mijn mening
Het verhaal gaat over een 16-jarig meisje die een jongen leert kennen via de chatbox van TMF. Natuurlijk had ze de waarschuwingen wel gelezen. Dat mensen zich anders voor kunnen doen dan wie ze daadwerkelijk zijn, maar ”hij begreep haar zo goed” en daardoor zocht ze niks kwaads achter hem. Daarbij maakt liefde natuurlijk blind en lijkt alles via het internet soms mooier dan het is. En dan gaat het mis…

Het is een erg aangrijpend verhaal. Het meisje wordt slachtoffer van seksueel misbruik en je leeft met haar mee in de periode daarna. De verdachte moet natuurlijk opgepakt worden, maar wie is nu de verdachte? Ineens vindt ze dat alle mannen om haar heen zich vreemd gedragen en raakt continu in paniek. Ook krijgt ze te maken met dreigbrieven en vreemde telefoontjes van haar aanrander.

Het verhaal steekt goed in elkaar. Het is op zo’n manier geschreven dat je je makkelijk kunt verplaatsen in het slachtoffer. De spanning in het boek zit er goed in, je wordt in het boek gezogen en blijft doorlezen. Het beschrijft op een duidelijke manier hoe het met slachtoffers kan gaan in de periode nadat ze seksueel misbruikt zijn. Ik heb het in twee avonden gelezen en had bij sommige stukken de nekharen overeind staan. Het is een heftig, maar een prachtig boek die een waarschuwing geeft dat er heel wat mis kan gaan als je afspreekt met iemand uit een chatbox.

Heb jij dit boek al gelezen? 

Lots of love,
Floor Flawless

[bol_product_links block_id=”bol_5a39755ec52b1_selected-products” products=”1001004006274360″ name=”Chatgevaar” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “Recensie | Chatgevaar van Pieter Feller

  1. Ik moest even lachen toen ik las ‘TMF’, daardoor merk je wel dat het een al wat ouder boek is, maar het klinkt heel interessant. Grappig ook dat het een boek van Pieter Feller is, dat is de vader van een oud-klasgenootje van mij, maar het enige boek dat ik ooit daadwerkelijk van hem heb gelezen is Klaskes Kaai. Terwijl toch echt wel erg interessant klinkt, goede recensie!

    Je hebt het heel mooi opgelost met de foto, niet te zien dat het een bieb-boek is 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.