Boeken

Recensie | Bink – Nathalie Kokke

Algemene info
Titel: Bink
Uitgeverij: Celtica Publishing
Voor het eerst verschenen: 2014
Auteur: Nathalie Kokke
Aantal pagina’s: 394
Genre: Roman

Waar gaat het over?
Bink Santillian vecht sinds jaar en dag tegen de demonen in zijn hoofd. Zijn heil zoekt hij in drank en drugs, zodat hij zijn verleden en de harde realiteit van het zwerversbestaan kan vergeten.

De straten van Los Angeles zijn gevaarlijk terrein voor iemand van wie de geestelijke gezondheid achteruit gaat. Na het maken van enkele foute beslissingen besluit Binks oude klasgenoot, Hugh Shepard, hem een kans op een beter leven te geven: een leven zonder verdovende middelen. Echter, als je zo vaak in de steek bent gelaten, kun je dan wel iemand zomaar vertrouwen? Als drank en drugs de enige middelen lijken te zijn die de demonen buiten kunnen sluiten, zou je ze dan wel uit je leven willen bannen? En waarom zou een goed geschoolde man überhaupt een junk in huis willen nemen?

Bink is een verhaal over de mentale strijd tegen psychische stoornissen. Neem een kijkje in het hoofd van een dakloze junk en zie wat hem tot de man van vandaag heeft gemaakt.

Mijn mening

De samenvatting van het boek sprak me gelijk aan en ik stond dan ook te popelen om dit boek te ontvangen toen Rianne van Celtica Publishing vroeg of een van de Celtica Vipsters geïnteresseerd was in het recenseren van een exemplaar. Voor ik in het boek begon, kreeg ik contact met de auteur van dit boek en ze was nerveus voor mijn eindoordeel. Gelukkig kan ik haar gerust stellen, want ik ben omver geblazen!

We nemen een kijkje in het leven van Bink. Hij is een junk die rondzwerft in de straten van Los Angeles. Hij kan niet te lang binnen vier muren blijven, want dan wordt hij helemaal gek. Om geld te verdienen biedt hij zichzelf aan als prostituee. Maar na een paar foute beslissingen ligt hij op de rand van de afgrond. Zijn oud-klasgenoot Hugh, die hem in het verleden ook al eens heeft geholpen, biedt opnieuw zijn hulp aan, zodat Bink kans heeft op een beter leven. Maar kan hij Hugh wel vertrouwen?

Het verhaal speelt zich grotendeels in het heden af, maar er wordt regelmatig teruggegrepen naar het verleden. Door die fragmenten begin je te begrijpen waarom Bink nu is zoals hij is. Praten over zijn verleden doet hij liever niet, maar stopt het liever weg. Hierdoor heeft hij last van nachtmerries en raakt hij regelmatig in trance. Zal hij zich ooit beter gaan voelen?

Wat een heftig boek is dit! Ik heb zoveel verschillende emoties gevoeld gedurende het lezen van dit verhaal. Van verdriet en woede tot vertedering.

Ik heb het boek vooral in het begin een paar keer weg moeten leggen vanwege de heftige scènes. Het boek heeft me in z’n greep gehad en ik moest het dan ook allemaal even laten bezinken toen ik hem uit had.

Wat ik mooi vond zijn de lgbtq+ elementen die in dit boek verwerkt zijn: homoseksualiteit speelt een rol in dit verhaal en een nevenpersonage is transgender. Dit maakt het verhaal extra bijzonder. Er zitten personages in waarvan ik ben gaan houden, maar ook een aantal waar ik van walg. Maar die afwisseling maakt het verhaal alleen maar sterker. In het echte leven kun je ook niet iedereen even leuk en aardig vinden.

Ik wil wel even een aantal triggerwarnings geven voor het geval je moeite hebt om over bepaalde onderwerpen te lezen:

– Seksueel misbruik van een kind
– Brute verkrachting
– Drugsverslaving en alcoholisme

Het vervolg ‘Nozem’ ligt al op mij te wachten en momenteel is Nathalie bezig met het schrijven van het derde (en laatste) deel in de serie.

Lots of love,

Floor Flawless

* Dit artikel bevat een exemplaar opgestuurd door de uitgeverij in ruil voor een eerlijke recensie.

Tagged , , , ,

1 thought on “Recensie | Bink – Nathalie Kokke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.