Boeken

Recensie | Afgunst van Saskia Noort

Net als Nooit Alleen is Afgunst ook weer een wat dunner boek. Ik las deze twee boeken namelijk achter elkaar in 1 dag. Aan het einde van de dag had ik beide boekjes uit. Het heeft alleen even wat langer geduurd voor ik deze tweede recensie kon schrijven.

Afgunst

Feitjes op een rij:
Titel: Afgunst
Auteur: Saskia Noort
Uitgeverij: Ambo | Anthos voor stichting CPNB
Voor het eerst verschenen: 2007
Land van herkomst: Nederland
Aantal pagina’s: 95
Genre: Literaire Thriller

Waar gaat het over?
‘Het is hem. Ernst Scholten. Ik zie hem meteen bij binnenkomst. In zijn zwarte motorjack, dat hij al sinds mensenheugenis draagt en bijna nooit uittrekt. Hij is dikker geworden. Heeft inhammen boven zijn slapen. Het haar dat over is, is donker, kort en stekelig. Dezelfde priemende blik in zijn gitzwarte ogen, de kaken gespannen, de mond een strenge streep. Angst dringt zich als een oude bekende op. Het irriteert me dat hij die na vijftien jaar nog steeds in me opwekt.’

Afgunst is een bloedstollend verhaal over dominantie en onderwerping, en over de vernietigende kracht van afgunst.

Mijn mening
Het verhaal gaat over Susan. Ze is schrijfster, heeft een man en 2 kinderen. Tijdens een lezing over haar nieuwe boek, zit haar ex Ernst in het publiek. Gelijk komt de angst weer naar boven. Na de lezing houdt hij zich schuil in de bosjes en ontvoert haar zodra ze de auto wil starten.

Het verhaal wordt in principe vanuit twee oogpunten verteld: Aan de ene kant heb je Susan, aan de andere kant Ernst. Op deze manier kom je ook te weten wat de denkwijze is van Ernst, waarom hij dit allemaal doet en wat hij van plan is.

Toch moet ik zeggen dat ik het verhaal niet zo heel spannend vond. Ik weet niet zo goed waar het aan lag, maar het verhaal pakte me gewoon niet. Misschien omdat het door sommige stukken van Ernst een beetje voorspelbaar werd. Wat dit verhaal betreft was ik op zich wel blij dat het een dun boekje was omdat het verhaal me niet lag.

Overigens ben ik wel benieuwd naar de gewone boeken van Saskia Noort, want een paar daarvan werden me ook aangeraden op Goodreads.

Heb jij dit boek gelezen?

Lots of love,
Floor Flawless

[bol_product_links block_id=”bol_5a3978221d5fb_selected-products” products=”1001004005076469″ name=”afgunst” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Tagged ,

2 thoughts on “Recensie | Afgunst van Saskia Noort

    1. Meestal ga ik gewoon naar de kringloop en bekijk de achterkant van wat boeken en als ik denk hey dat klinkt leuk dan neem ik hem mee. Ik hoef ook niet perse het nieuwste van het nieuwste te lezen of zo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.