Boeken

Recensie | 4 Vriendinnen 1 Spijkerbroek van Ann Brashares (4 Vriendinnen 1 Spijkerbroek #1)

4 vriendinnen 1 spijkerbroek

Feitjes op een rij:
Nederlandse titel: 4 Vriendinnen 1 Spijkerbroek
Vertaling: Anneloes Timmerije
Uitgeverij: De Fontein
Voor het eerst verschenen: 2002
Oorspronkelijke titel: The Sisterhood of the Traveling Pants
Auteur: Ann Brashares
Land van herkomst: Amerika
Uitgeverij: Random House
Voor het eerst verschenen: 2001
Aantal pagina’s: 254
Genre: Young Adult

Waar gaat het over?
Carmen, Lena, Tibby en Bridget kijken uit naar de vakantie, maar zien er ook tegen op: dit wordt hun eerste zomer zonder elkaar. Maar helemáál alleen staan ze er niet voor: één spijkerbroek – die hun alle vier als gegoten zit – vergezelt hen. De broek zal van het ene naar het andere vakantieadres worden gestuurd en is op die manier getuige van ieders bijzondere belevenissen…

Mijn mening
Het was al jaren geleden dat ik dit boek had gelezen, maar toen ik hem tegen kwam bij de kringloop een tijd terug, dacht ik hey die neem ik mee, leuk! Ik was natuurlijk benieuwd of ik nog steeds zo enthousiast ben over deze boeken.

Je leest vanuit vier personages: Carmen, Lena, Tibby en Bridget. De spijkerbroek, komt uit Carmen haar kast en eigenlijk vond ze hem in eerste instantie niet zo bijzonder, totdat bleek dat de broek hun alle 4 past. Ze besluiten dat dit hetgeen wordt wat hun vieren verbindt. Ze maken regels bij de broek en leggen een eed af. Vanaf dat moment zijn ze de zusters van de reizende broek.

In het eerste deel van het boek vond ik de verhaallijnen nog een beetje oppervlakkig, maar hoe verder je in het boek komt, hoe meer je in het verhaal gezogen wordt. Je merkt ook heel duidelijk dat alle vier een totaal ander karakter hebben, maar ook totaal andere problemen. Hoe verder ik doorging met lezen, hoe emotioneler ik werd. Ik was zo erg in het boek gezogen, dat ik in eerste instantie niet door had dat ik moest huilen. Dat merkte ik pas toen ik ineens een traan op mijn schoot zag vallen. Super awkward, want dat was in de trein haha! Op dat moment was ik blij dat er niemand naast mij zat.

Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik er nog steeds dol op ben en inmiddels ben ik in het tweede deel begonnen met lezen. Ik ben benieuwd hoe het de meiden verder vergaat!

Heb jij dit boek gelezen?

Lots of love,
Floor Flawless

[bol_product_links block_id=”bol_5a397bb23300c_selected-products” products=”1001004001981693″ name=”4 vriendinnen 1 spijkerbroek” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Tagged ,

4 thoughts on “Recensie | 4 Vriendinnen 1 Spijkerbroek van Ann Brashares (4 Vriendinnen 1 Spijkerbroek #1)

  1. Ik heb dit boek vroeger ook gelezen en het was echt één van mijn favorieten. Door je review heb ik echt zin gekregen hem eens opnieuw uit de kast te pakken! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.