Boeken

Recensie | 13 enveloppen & 1 rugzak van Maureen Johnson

13 enveloppen & 1 rugzak

Feitjes op een rij:
Nederlandse titel: 13 enveloppen & 1 rugzak
Vertaling:
Sandra van de Ven
Uitgeverij:
De Fontein
Voor het eerst verschenen:
2006
Oorspronkelijke titel:
13 Little Blue Envelopes
Auteur: Maureen Johnson
Land van herkomst: Amerika
Uitgeverij: HarperCollins Publishers
Voor het eerst verschenen: 2005
Aantal pagina’s: 255
Genre: Young Adult

Waar gaat het over?
Wanneer de 17-jarige Ginny van haar onlangs overleden tante 13 enveloppen ontvangt en geld om een vliegticket naar Londen te kopen, weet ze dat er iets spannends staat te gebeuren. Wat ze niet weet, is dat de reis haar leven drastisch zal veranderen. Samen met de regels die haar tante heeft opgesteld, storten de enveloppen haar in een groot avontuur. De brieven leiden Ginny naar Londen, Rome, Parijs, Amsterdam en Korfu. Terug in Londen wachten haar twee verrassingen: de jongen op wie ze verliefd is en het ware verhaal van haar tante. Het wordt een reis om nooit te vergeten.

Mijn mening
Het verhaal begint bij Ginny thuis in New Jersey, met de eerste brief. Hierin staat dat ze naar New York moet, naar het ouderlijk huis van haar overleden tante. Daar krijgt ze een pakketje met 12 andere brieven. Met de brieven wordt ze naar allerlei verschillende steden gevoerd. Elke brief bevat een nieuwe opdracht, die ze gewoon uitvoert. Ze opent pas de volgende zodra het mag, als ze de opdracht uit de vorige is voltooid.

Het is een avontuurlijk verhaal. Het meisje reist in haar eentje naar verschillende landen en voert de opdrachten uit die haar tante haar opdraagt, terwijl ze inmiddels is overleden. Gek eigenlijk, dat ze het gewoonweg maar doet. Zonder dat ze weet wat haar te wachten staat. Je moet daar behoorlijk wat lef voor hebben denk ik dan!

Elke keer ben je weer benieuwd wat er in de volgende brief zal staan en daardoor leest het boek vlot door. Je leeft ook heel erg mee met Ginny, die ineens heel veel dingen moet doorstaan. Ik heb het boek jaren geleden al een keer gelezen, maar toen was het vervolg (De laatste envelop) nog niet geschreven. Ik was toen dan ook super verontwaardigd toen ik het boek uit was, want ik wist dat er nog iets achteraan moest komen. Het kon niet ineens afgelopen zijn!

Ik vind het een geweldig boek en ik hoop het vervolg ergens goedkoop op de kop te kunnen tikken, want ik ben daar echt heel erg benieuwd naar!

Heb jij dit boek al gelezen? 

Lots of love,
Floor Flawless

[bol_product_links block_id=”bol_5a39768b2417b_selected-products” products=”1001004002720378″ name=”13 enveloppen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Tagged ,

2 thoughts on “Recensie | 13 enveloppen & 1 rugzak van Maureen Johnson

  1. Leuk dat je over dit boek een review geschreven hebt, want ik heb het al heel lang hier in de kast staan (al heb ik denk ik wel een nieuwere cover). Ik ben nu toch wel benieuwd naar het boek geworden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.