Boeken, Persoonlijk

Populaire Young Adult boeken die ik nog wil lezen

Eigenlijk zijn er een heleboel Young Adult boeken die ik nog wil lezen. In dit geval heb ik mij beperkt tot de boeken die ik op dit moment al in de kast heb liggen, maar nog niet gelezen heb. Gelukkig maar, anders zou het echt een enorme lijst worden haha!

Ik weet nog heel goed dat er in de bibliotheek ineens een kast bijgekomen was voor de jeugd. Een kast met boeken voor 15 jaar en ouder: De YA-kast. Aarzelend ging ik er zo nu en dan even kijken, maar het voelde nog een beetje onwennig. Ik heb er zo nu en dan wel een boek uit geleend, maar keek toch liever bij de vertrouwde boekenkasten. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik eigenlijk nog niet zo heel veel Young Adult boeken heb gelezen. En laat ik nou net een hoop mensen volgen die dat wel veel lezen, waardoor mijn TBR is gaan groeien als een gek!

Inmiddels heb ik dus een paar boeken in de kast liggen, die de meeste van jullie waarschijnlijk al lang hebben gelezen. Toch wil ik ze graag met jullie delen. Want hoewel ik dan misschien wat achter loop op de hype, ben ik er nog steeds in geïnteresseerd!

Om gelijk maar met de deur in huis te vallen: Twilight! Ja echt, ik heb de boeken nog nooit gelezen en heb de serie nog maar sinds kort compleet in de kast staan. De films heb ik destijds wel gezien. Eigenlijk heb ik geen idee waarom ik de boeken nog niet gelezen heb. Maar dat ben ik dus wel van plan!

Beautiful Creatures is nog zo’n typisch geval van: ik heb de film gezien, maar de boeken niet gelezen. Maar, bij deze is er een hele grote maar! Ik wil weer gaan proberen boeken in het Engels te gaan lezen, dus toen ik Beautiful Creatures in het Engels bij de kringloop tegenkwam, kon ik hem niet laten liggen. Natuurlijk is de film altijd anders dan het boek, maar ik dacht dat het op deze manier een makkelijk opstapje zou kunnen zijn om het Engels weer te gaan proberen.

Een weeffout in onze sterren is daarentegen een verhaal waarvan ik zowel het boek niet heb gelezen als de film niet heb gezien. En dat terwijl iedereen het erover had! Uiteindelijk ben ik toch nieuwsgierig geworden en heb ik het boek gekocht. Ik zet in ieder geval de tissues paraat als ik het ga lezen!

Hoe vaak ik The Darkest Powers trilogie wel niet voorbij heb zien komen op Facebook. En ja, dan kom je toevallig deel een tegen in een kringloopwinkel, lees je de achterkant en denkt: DIE MOET MEE! Ik was gelijk heel nieuwsgierig en was blij dat ik deel 1 te pakken had!

De selectie serie is nog eentje die ik ontzettend vaak voorbij heb zien komen. Op Facebook, op Goodreads, op blogs… Gelukkig heb ik op de Koningsmarkt er een dwarsligger van gevonden met 3 delen in 1! Ideaal om mee te nemen als ik lang moet reizen met de trein!

En dan als laatste De wolven van Mercy Falls trilogie. Eigenlijk heb ik nog meer gehoord over De Ravenjongens trilogie, maar het eerste deel van De wolven van Mercy Falls kwam ik per toeval tegen. Ik geloof in een minibieb, maar dat weet ik niet zeker. Ik weet dat Sacha (abookwormlife) helemaal fan is van Maggie Stiefvater, dus hé, nooit geschoten is altijd mis toch?

Zoals ik al aan gaf houdt mijn lijst hierbij natuurlijk niet op. Omdat ik lid ben van de bibliotheek (en mijn kasten op dit moment overvol zitten met ongelezen boeken), zal ik sommige boeken op mijn algemene TBR gaan lenen in plaats van kopen. Mocht ik het dan helemaal geweldig vinden, kan ik er altijd nog voor kiezen om ze te kopen. Maar misschien moet ik eerst beginnen met de bovenstaande boeken, die ongeduldig staan te wachten in de kast. 😉

Welk populair Young Adult boek wil jij nog graag lezen, omdat je er nieuwsgierig naar bent geworden? 

Lots of love,
Floor Flawless

Tagged ,

4 thoughts on “Populaire Young Adult boeken die ik nog wil lezen

  1. Oh geen nood, ik heb Beautiful Creatures, The Darkest Powers en Wolven Van Mercy Falls ook niet gelezen 😉 Als je kunt kiezen zou ik eerder voor Vampire Academy gaan dan voor Twilight. Leuker verhaal, stukken spannender en veel leukere personages.

  2. Ik zie wel een paar interessante titels die ik eens op ga zoeken, aangezien ik al deze boeken ook nog niet gelezen heb 🙂

    Verder ben ik heeeeel nieuwsgierig naar de Lunar Chronicles – die staan ook nog heel hoog op mijn wil-ik-lezen-lijst.

  3. Ik ben heel erg benieuwd naar The Trone of Glass serie van Sarah J. Maas. Van jouw lijstje heb ik The Darkest Powers trilogie en Beautiful Creatures nog niet gelezen. De rest wel en dat zijn echte aanraders!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.