Persoonlijk

Personal Upate | Eindelijk een stageplek!

Al vanaf mei begon de zoektocht naar een stageplek voor een halfjaar die ingaat na de vakantie. Het liep helaas allemaal niet zo soepel. Een leuk plek in het noorden vinden wat betreft journalistiek is niet bepaald gemakkelijk, dus ik moest het wel verder weg gaan zoeken in Nederland. In eerste instantie wilde ik dat niet, want hoe moest het dan met het reizen?

Omdat ik inmiddels nog steeds geen plek had begon ik toch rondom Amsterdam en Utrecht te solliciteren op openstaande vacatures. Tot mijn verbazing hebben heel veel bedrijven helemaal niks van zich laten horen, niet eens een mailtje met: ”Bedankt voor je sollicitatie.” En als ik wel een mailtje terug kreeg, dan was het een afwijzing.

Gelukkig zag ik nog niet zo lang geleden een vacature van Festivalinfo voorbij komen en ik stuurde er nog geen kwartier later een mailtje naar toe. Een week later kreeg ik een mailtje met de vraag of ik op gesprek wilde komen! Gisteren was het dan eindelijk zo ver, ik reisde af naar hun redactie in Amsterdam om na een kort gesprek te horen dat de stageplek bij hun mij gegeven wordt! Ik ben echt super blij dat ik eindelijk een plekje heb gevonden en dat ik lekker hele dagen lang bezig mag zijn met muziek! Het is ook de branche waar ik in wil als journalist, dus ik denk dat ik hier heel veel kan leren.

Ik heb er super veel zin in en ik werd ook helemaal enthousiast toen ik hoorde hoeveel je als stagiaire mag doen! Naast mij zal er nog een stagiaire komen van HBO Journalistiek en ik hoop dat ik het met haar kan vinden. Doordat het maar een kleine redactie is heb je veel met elkaar te maken. Ook krijg ik waarschijnlijk een eigen fotografieprojectje, maar zodra dat allemaal rond is vertel ik daar wel meer over.

stage-lighting1

Wat betreft de reisafstand wordt het ook geen probleem, want ik heb afspraken met mijn zus gemaakt zodat ik een half jaar bij haar terecht kan. Op deze manier hoef ik niet hals over de kop tijdelijk een woning te zoeken, dus dat is wel heel erg fijn. Vanaf haar ben ik ongeveer een kwartiertje tot 20 minuten onderweg met het openbaar vervoer, dus dat is ideaal! (Dankjewel lieve zus!)

Doordat ik vanaf over 2 weken een half jaar veel tijd doorbreng op stage, weet ik nog niet precies hoe het allemaal gaat lopen met mijn blog. Ik zal proberen af en toe een beetje vooruit te werken, maar tot nu toe ben ik daar nog niet zo’n held in haha. Wie weet krijg ik daar ook wel de gelegenheid om er tussen de werkzaamheden door mee aan de slag te gaan. Het komt vast allemaal goed!

Lots of love,
Floor Flawless

Bron afbeeldingen: 1 en 2

Tagged

5 thoughts on “Personal Upate | Eindelijk een stageplek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.