Persoonlijk

Papa ik mis je

Papa

Papa ik mis je.
De tijd is zo snel gegaan.
Al een jaar ben je bij ons vandaan.
Of je nu in de hemel bent of ergens anders,
dat weet ik niet.
Maar ik hoop dat je nog steeds iets van ons ziet.

Na jaren vechten verloor je de strijd
Ergens heb ik een beetje spijt.
Dat ik de laatste dag van je leven,
pas thuis kwam toen je niet meer aanspreekbaar was.
Aan de andere kant ben ik blij,
dat we een paar dagen eerder
toch nog een soort afscheid samen hadden.
Ik koester dat met heel mijn hart.

Voor mij gaat het leven door.
Het verleden heeft zijn wonden,
maar heeft me gevormd tot wie ik nu ben.
Ik kan mijn mannetje staan.
Vaak zie ik zelf niet hoe sterk ik ben,
mensen om me heen maken me ervan bewust.
Het zijn woorden die me raken.
Hoe moeilijk het ook is,
ik moet toch proberen wat van mijn leven te maken.
Ook al is dat zonder jou.

Papa ik mis je

Dit gedicht heb ik geschreven naar aanleiding van het overlijden van mijn vader. Vandaag een jaar geleden overleed hij aan de gevolgen van kanker, na een paar jaar er tegen gevochten te hebben. Ook voor de dienst heb ik vorig jaar een gedicht geschreven, maar deze plaats ik om persoonlijke redenen liever niet. Op deze dag gedenken wij hem als gezin. Wil je meer weten over hoe ik onder andere afscheid van hem nam in de dagen voor hij niet meer aanspreekbaar was, dan raad ik je aan het artikel van vorig jaar eens te lezen.

Het is natuurlijk nog steeds super raar allemaal. Het zijn ook de kleine dingen die het verwarrend en moeilijk maken. Bijvoorbeeld: voor drie personen bestek pakken in plaats van twee, een ontbrekend persoon tijdens een verjaardag etc. Het gemis gaat natuurlijk nooit weg, maar ik begin inmiddels beetje bij beetje te wennen aan het feit dat mijn moeder en ik nu met z’n tweeën wonen.

Lots of love,
Floor Flawless

18 thoughts on “Papa ik mis je

  1. Heel mooi jou gedachten verwoord. Ik denk dat jou pa inwendig trots op jou zou zijn.
    Sterkte een fijn weekend met elkaar.

  2. Wauw, mooi! Kreeg er kippenvel van <3 Ik ken de pijn, ben mijn moeder verloren toen ik heel jong was, ook door kanker 🙁 Heel veel sterkte en een dikke knuffel!! xx

  3. Mooi geschreven. Ik weet hoe het is om een ouder te missen. Het zal nooit meer worden zoals vroeger, maar uit ervaring kan ik zeggen dat je, ondanks het gemis, toch iets moois van je leven kunt maken. Ik weet zeker dat je vader altijd bij je zal zijn. Je hebt vast geweldig mooie herinneringen en deze zullen nooit vergaan. Ik weet zeker dat hij trots op je is. Veel liefs en sterkte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.