Persoonlijk

Op welke doelgroep ik me richt

Met plezier werk ik aan het maken van artikelen en video’s. Om inzicht te krijgen in hoe mijn content ontvangen wordt en door wie, duik ik regelmatig mijn analytics in voor zowel mijn blog als YouTube kanaal. Het is soms eigenlijk best wel bizar wat je allemaal kunt aflezen aan gegevens, maar het is wel een handig hulpmiddel. Niet dat ik me er altijd wat van aantrek hoor, zolang ik zelf een onderwerp leuk vind, blijf ik er ook dingen mee doen haha! Op een gegeven moment kwam tijdens bedrijfskunde de vraag voorbij op welke doelgroep ik me richt. Dit vond ik wel eens goed om over na te denken.

Ik besloot beide platformen eens goed onder de loep te nemen en er vielen me wat dingen op wat betreft demografie. Het is niet meer dan logisch dat ik met name probeer meiden te bereiken, maar doordat mijn onderwerpen af en toe wat algemener zijn, maakt het voor jongens ook gangbaar om te lezen. Bovendien kan ik nou ook niet echt specifiek zeggen op wat voor soort mensen ik me precies richt. Ik deel gewoon wat ik interessant vind om te delen en ik vind nou eenmaal veel dingen interessant…

girls vs boys

Goed, nu het grote verschil wat mij opviel: bij mijn blog zit het aantal mannelijke lezers op 20% op mijn kanaal was dit ook altijd een beetje tussen de 20 – 25%. De laatste maand is dit wonder boven wonder ineens verhoogd naar 35%! Dat is echt bizar veel en ik heb zelf ook geen idee waar dat ineens vandaan komt. Ik had wel verwacht dat er een paar jongens mijn video’s bekijken (hello friends), maar zoveel dan weer niet haha!

Wat leeftijdscategorieën betreft hangen beide platformen toch weer aardig goed samen. De grootste groep is de leeftijdscategorie 18-24 en dat is heel erg fijn, want ik val natuurlijk zelf ook in die categorie en dat betekent dat mijn content geschikt is voor de doelgroep waar ik me het meest op probeer te richten! In ieder geval weet ik nu dat ik inmiddels aardig wat mannelijk publiek aantrek, meer dan ik eigenlijk dacht. Ik hoop daarom dat ik voor de guys een keer een unisex winactie of manly winactie kan realiseren, want tsja, ik denk niet dat ze zo blij worden van girly stuff…

Voor medebloggers/YouTubers: waar richt jij je voornamelijk op?

Lots of love,
Floor Flawless

6 thoughts on “Op welke doelgroep ik me richt

  1. Grappig om te zien! Leuk dat je ook wat meer mannelijk publiek aantrekt de laatste tijd. Ik richt me voornamelijk op muziekliefhebbers, niet echt op een geslacht of leeftijd. 81% van mijn kijkers is mannelijk en maar 18% is vrouwelijk. De grootste leeftijdsgroep is tussen de 25-34 en daarna 18-24. Gezien mijn onderwerpen en muzieksmaak vind ik de uitkomsten wel logisch. 🙂

  2. Haha, ik val 10 jaar buiten de doelgroep, maar ik blijf lekker toch komen. 😉
    Ik weet eigenlijk niet of ik een doelgroep heb. Ik schrijf regelmatig over de jaren 90, dus ik denk dat die items het leukste zijn voor mensen die toen ook tieners waren. Verder denk ik dat ik ergens tussen de 20-40 zit en voornamelijk vrouwelijke bezoekers heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.