Lifestyle, Persoonlijk

Ontsnappen aan de werkelijkheid

fantasy

 

In tijden van veel verschrikkelijk nieuws, politiek geneuzel en dingen in je privéleven die niet helemaal lekker gaan, is het soms fijn om even te ontsnappen aan de werkelijkheid. Iedereen doet dat op zijn eigen manier, maar wat zijn mijn manieren?

Lezen
Mijn ultieme ontsnapping aan de werkelijkheid is een boek lezen. Even in de huid kruipen van iemand anders. Grappig, want vorig jaar zat ik in een flinke leesdip, maar inmiddels heb ik de smaak weer te pakken en goed ook! Ik ben al bezig in mijn 7e boek van het jaar!

(Live) Muziek luisteren
Muziek luisteren kan mij er ook wel bij helpen. Gewoon even een muziekje op en verder helemaal niks. Ook naar een concert gaan kan mij er ontzettend goed bij helpen. Gelukkig ga ik dit weekend weer naar een concert!

Schrijven
Ik schrijf regelmatig dingen van me af. Op deze manier maak ik mijn hoofd weer even leeg. Dit kan op allerlei manieren: in een dagboek schrijven, een gedicht maken, een verhaaltje, een brief, een online artikel of misschien zelfs een songtekst.

Kleuren
Het klinkt misschien heel stom, maar kleuren werkt super ontspannend. Ik heb zo’n kleurboekje voor volwassenen en trust me, daar ben je wel ff zoet mee! Als ik eenmaal aan het kleuren sla, ben ik zomaar ineens een paar uur verder, tot ik merk dat ik last begin te krijgen van mijn hand.

Misschien heb je het gemerkt, misschien ook niet, maar ik ben wat stiller geworden. Het gaat allemaal even niet zo lekker en heb voor mezelf moeten kiezen. Mijn opleiding staat even op een wat lager pitje, zodat ik weer rust in mijn hoofd kan creëren. Ik wil er niet te veel over kwijt, maar na al die jaren op het randje te balanceren, heb ik nu toch echt die burn-out te pakken helaas. Ik hoop dat ik er over een tijdje weer bovenop kom. Ik probeer wel te schrijven voor mijn blog, maar dat lukt niet altijd. Momenteel ben ik heel veel moe en zijn mijn gedachten een grote chaos. Schrijven is wel een belangrijke uitlaatklep voor mij, dus het is goed om het te blijven proberen.

Hoe ontsnap jij aan de werkelijkheid?

Lots of love,
Floor Flawless

Tagged , , , ,

5 thoughts on “Ontsnappen aan de werkelijkheid

  1. Er zijn maar een aantal dingen waardoor mijn verstand op 0 gaat. Lezen, series kijken en ook vooral skaten. Dit zijn zulke fijne dingen die ik echt vaker moet ondernemen.

  2. Ik hoop dat je je snel wat beter voelt! Soms is het belangrijk om even tijd voor jezelf te nemen en de rest even te laten.
    Ik lijdt mezelf vaak af door naar buiten te gaan, te bloggen of te lezen. Iets wat echt werkt heb ik nog niet gevonden, maar dat ben ik de laatste tijd uit aan het zoeken

  3. Hopelijk kom je er snel weer bovenop! Om even te ontsnappen aan de werkelijkheid kijk ik wel eens een serie of een film, want ook daar kan ik even in de huid kruipen van iemand anders (dat heb ik dus ook met boeken alleen ik lees echt te weinig).
    Of gewoon even een stukje lopen met muziek op en alle andere mensen negeren (haha sorry andere mensen).
    *insert hug*

  4. Vandaag had ik een reïntegratiedag op het werk. Met een veelte vol hoofd naar huis gereden. Daar als eerst wat ingenomen tegen de mega koppijn die ik ondertussen had. Daarna heb ik eerst wat onkruid gewied in de tuin, damn 1 dag mooier weer en het schiet al uit de grond. Daarna ben ik voor het eerst met twinmarkers aan de slag gegaan, via handletteren. Nu voel ik me weer relaxt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.