Lifestyle, Persoonlijk

Mijn nieuwe piercing

Iets meer dan een jaar geleden, schreef ik een artikel over piercings die ik nog wil laten zetten. Daarin vertelde ik onder andere dat ik een helix wou. Dit idee veranderde na een tijdje naar een industrial en dit hield ik een jaar lang vol. Eigenlijk zou ik in de meivakantie vorig jaar al naar de pierceshop gaan, maar helaas kreeg ik een paar dagen ervoor een hersenschudding en vervolgens kwam het er steeds niet van. Toen mijn verjaardag dichterbij kwam, had ik toch wel zoiets van, ik wil hem laten zetten als cadeautje voor mezelf. Daarom ging ik afgelopen woensdag naar een piercer voor mijn nieuwe piercing.

Geen industrial, maar toch een helix
Eenmaal bij de shop aangekomen kreeg ik te horen dat mijn oren niet geschikt zijn voor een gewone industrial. Dit kwam natuurlijk aan als een klap in mijn gezicht! Wel is het mogelijk om een verticale industrial te nemen, maar dit wil ik niet te overhaast beslissen. Om niet met lege handen naar huis te gaan heb ik toch nog een helix laten zetten!

Hoe gaat het nu?
De pijn met het zetten viel me behoorlijk mee! Het heeft zelfs niet gebloed! Ik vond het t zelfde voelen als toen mijn lippiercings zijn gezet. Alleen het brandende gevoel na de tijd was veel erger! Ik ben een paar uur na het zetten heel erg misselijk geworden en de ochtend erna flauw gevallen op het station. Mijn lichaam was even helemaal van slag maar inmiddels gaat het prima! Het is nog wel een beetje gevoelig, maar dat zal voorlopig nog wel zo blijven. Ook heeft het vrijdag een beetje gebloed

Verzorging + Genezing
De komende tijd verzorg ik elke dag mijn oor met zeezout. Ik kook water, doe er zeezout door heen en laat het dan een beetje op temperatuur komen. Op deze manier krijg je restjes bloed en andere viezigheid makkelijk weg bij de piercing. De genezingstijd kan 3 tot 9 maanden duren. Een behoorlijke tijd dus! Ik hou daarom mijn zwelstaafje de komende maanden in net zo lang tot ik er zeker van ben dat ik kan wisselen naar een ringetje.

Laat het me even weten als jullie over een paar maanden een update willen over de genezing!

Heb jij piercings?

Lots of love,
Floor Flawless

Tagged

8 thoughts on “Mijn nieuwe piercing

  1. Ziet er leuk uit! Ik heb mijn twee helixen nu al zo’n negen jaar geloof ik. Zijn wel een hel tijdens het genezingsproces maar het helemaal waard. Verder heb ik nog snakebites, een smiley en een neuspiercing.

  2. Ziet er gaaf uit 😀
    Ik durf het echt niet, ik vond het vroeger al niet zo fijn dat ik gaatjes in mijn oren heb laten schieten (ik was er heel misselijk van en vaak lichtjes in mijn hoofd).

  3. Leuk! Ik heb in totaal 7 piercings, waarvan 2x ook een helix. Al zijn dit niet echt piercings wat ik heb ze laten schieten. Heb ze nu iets van 12 jaar denk ofzo 🙂

  4. Leuk dat je weer een piercing hebt! Wel vreemd dat je oren niet geschikt zijn voor zo’n industrial, wel balen, maar je helix is ook wel tof! Ik vind dat persoonlijk mooier dan een industrial! Ik zat pas ook min of meer over na te denken over een piercing, maar ik durf het niet meer aan (het is al 6/7 jaar geleden dat ik mijn navelpiercing liet zetten, damn) en gewoon dat gedoe van dat het zo lang moet genezen haha!

  5. Ik heb zelf ook een helix, al heel lang. Ik draag er een schildje in, dat valt zeg maar over de ronding van je oor. Zo’n staafje lijkt me juist wat lastig, met slapen enzo. Bij mij heeft ‘t wel héél lang geduurd voordat ie echt helemaal genezen was.

  6. Oh wat balen van de industrial! Zelf heb ik al een poos mijn industrial, en nooit geen last gehad. Gelukkig ook niet van mn helixjes trouwens. Hopelijk blijft je helix een brave!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.