Persoonlijk

Mijn leven met cvs – Terugval?!

In augustus 2016 schreef ik de update ben ik hersteld? Toen zei ik nog volmondig ja, maar wel als sidenote dat het nog op de achtergrond zou blijven. Inmiddels weten jullie dat het niet zo goed met mij gaat vanwege een burn-out. Die klap heeft mij ook een terugval gegeven wat betreft de CVS.

In eerste instantie had het vele moe zijn en slecht slapen te maken met stress. Inmiddels zit ik al een paar maanden thuis en ik merk dat er veel dagen bij zijn waarop ik voel dat ik niet veel kan. Ik wil dan wel, maar het lukt me dan gewoonweg niet. Ik ben dus weer meer moe en doe weer minder dan ik zou willen. Daarom denk ik dat ik te maken heb met een terugval, waarvan de burn-out dus een veroorzaker is. Natuurlijk zorgt een burn-out ook voor uitputting, maar de combinatie van die twee is gewoon nog erger. Daarnaast gaat het lichamelijk ook best wel prut. Mijn lichaam reageert nogal heftig op de burn-out, waardoor ik eigenlijk continu kwakkel. Ik heb nog nooit zo vaak verhoging en koorts gehad als in de afgelopen maanden!

Mijn slaapritme is sowieso al een behoorlijke tijd waardeloos. Hoewel ik meestal wel op tijd op bed lig, lukt het slapen dan niet, of ik word veel wakker midden in de nacht. Daardoor voel ik me overdag ook niet uitgerust. Afgelopen nacht heb ik voor het eerst weer een beetje fatsoenlijk geslapen, ik ben 1x wakker geweest en heb vervolgens doorgeslapen tot half 12. Mijn lichaam had het echt even nodig om zoveel te slapen. Echt lekker voel ik me nog niet, maar ben wel blij dat ik weer wat meer slaap heb gehad.

Het is best wel vervelend dat als je een keer dingen wilt gaan doen, het op dat moment niet kan. Ik kan op die momenten zo boos worden op de situatie en ook op mezelf omdat het niet lukt. Als ik niet de dingen kan doen die ik op dat moment eventjes wil doen, dan voel ik me alleen maar rotter. Alles wordt continu vooruitgeschoven, letterlijk alles, dus ook de dingen die ik graag doe. En als de dag dan voorbij is, voel ik me alleen maar verdrietig. Ik hoop ondanks alles morgen toch weer wat dingetjes te kunnen doen, waaronder het versturen van pakketjes. Ook wil ik graag een 500 abonnees special opnemen, maar of dat gaat lukken, weet ik nog niet. Die mijlpaal halen maakte mij overigens echt heel erg blij! Anderen hadden het eerder gezien dan ik, dus ik dacht eerst dat het een grapje was, maar toch was het echt zo! Ik voelde me zowat de hele dag bluh, maar eindigde in een blije roes haha!

Ik ben zowel lichamelijk als geestelijk de laatste tijd net een jojo, maar ik doe mijn best wat van mijn dagen te maken in de hoop mij uiteindelijk weer beter te voelen.

Lots of love,
Floor Flawless

Tagged

9 thoughts on “Mijn leven met cvs – Terugval?!

 1. Wat ontzettend vervelend zeg. Maar echt laat je niet te snel verleiden tot teveel inspanning. Of het nu enkel de burn-out is of de cvs of een combinatie, je lijf heeft tijd en rust nodig en vraagt daar om. Wij lezers en kijkers begrijpen dat dus doe alles op jouw tempo en luister goed naar je lijf.

  X Tammy

 2. N’awwhh Floor! <3 I'm there for u! Ook al praten we niet zoveel! Ik ga je nadat ik deze reactie heb getypt meteen even appen! Super veel sterkte met alles! Ik weet precies hoe je je voelt, ik zit momenteel ook in een enorme terugval wat betreft mijn CVS, ik ga ook niet meer naar school aangezien dat momenteel gewoon even te zwaar is. Ik hoop echt heel erg dat het snel beter gaat en dat die verrotte burn-out nu langzaam wegtrekt waardoor de CVS ook langzaam weer wat beter word!

 3. Hi Floor,

  Wat rot voor je dat je hier zo mee worstelt. Je geeft aan dat je boos bent op jezelf. Daardoor moet je niet alleen ‘vechten’ tegen die burn-out, maar eigenlijk ook tegen jezelf. Dat maakt het extra zwaar. Misschien kun je proberen door de ogen van iemand anders naar jezelf te kijken? Die blik is vaak een stuk milder en geeft meer steun. Wat zou zou bijvoorbeeld een goede vriendin tegen je zeggen? Probeer naar die ‘stem’ te luisteren, in plaats van naar je eigen woede en kritiek.

  Ik hoop dat het helpt. Zet ‘m op!

 4. Wat rot dat je een terugval hebt, ik ken het, chronisch vermoeid zijn. En steeds dingen weer vooruit moeten schuiven. Maar probeer ook lief voor jezelf te zijn, als het niet gaat, dan gaat het niet. Je mag ook trots zijn op de kleine beetjes die wel lukken. Neem je rust en probeer ontspannende dingen te doen.

 5. Ik hoop dat het snel weer wat beter gaat met je! Misschien zou je elke dag iets kleins – wat niet zoveel inspanning nodig heeft – kunnen doen wat positief is (een goed boek, een leuke film, misschien iets creatiefs) zodat je je niet zo rot voelt aan het einde van de dag ^^
  *huggssss*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.