Persoonlijk

Mijn leven met cvs – Een half jaar revalidatie therapie

Inmiddels ben ik alweer een half jaar in revalidatie therapie. Hoe gaat het nu lichamelijk met me? Wat merk ik van de behandeling? Dat ga ik vandaag met jullie bespreken. De laatste keer dat ik over de therapie schreef was in januari. Toen vertelde ik over helpende gedachten en aandacht verleggen. Ook gaf ik toen aan dat ik nog niet zoveel verbetering merkte, omdat ik toen net twee maanden bezig was. Ben ik inmiddels van gedachten veranderd?

mijn leven met cvs

Mijn situatie voor de therapie
Als ik terug kijk naar hoe mijn situatie was voor de therapie, dan zat ik ongelooflijk veel thuis, meldde ik me minimaal 1x per week ziek van school en sliep ik overdag extra. Ik kon steeds minder en verloor ook steeds meer de zin in dingen doordat ik mij lichamelijk zo slecht voelde. Ik leefde in een cirkeltje wat continu door bleef gaan en ik dacht dat ik er nooit meer uit zou komen.

Mijn situatie nu
Inmiddels heb ik al een half jaar intensieve therapie waarvoor ik ongeveer 2x per maand naar Nijmegen ga. Natuurlijk moet ik zelf aan mijn lichaam werken, dus die therapie bestaat uit gesprekken (cognitieve gedragstherapie). In die gesprekken komt naar voren welke stapjes ik ga doen en kijken we of het voor mij helpt. In het begin moest ik doelen opschrijven, dingen die ik weer wil kunnen. Vervolgens kwam het slaap-waak ritme en daarna de helpende gedachten en grenzen verleggen. Ook het bewegen kwam aan bod, wat ik maart omgezet heb naar sporten.

Inmiddels ben ik hard aan de slag gegaan om mijn doelen te behalen: Ik sport nu 2x per week een uur, wat het dubbele is dan dat ik eigenlijk had opgeschreven. Ik ga bijna weer volledig naar school. Ook is de drempel minder groot geworden om met mensen af te spreken. Natuurlijk ben ik nog steeds snel moe, maar ik weet dat ik het gewoon aan kan geven op het moment dat ik naar huis wil.

Ik durf weer dingen te ondernemen! Ik zit alsnog wel vaak thuis hoor, maar dan meer met de reden dat ik gewoon een huismus ben, dan dat het om cvs gaat. Natuurlijk zal de chronische vermoeidheid niet verdwijnen, maar ik merk wel dat het nu allemaal een stuk lichter is. Zoals ik tijdens mijn laatste afspraak zei: ”Ik laat de vermoeidheid niet meer de overhand nemen, ik ben nu zelf de baas.” Ik laat de vermoeidheid niet meer bepalen of ik iets wel of niet kan. Ik probeer gewoon dingen te doen, lukt het niet? Jammer, maar dan heb ik het in ieder geval geprobeerd!

Kortom het gaat inmiddels lichamelijk gezien een stuk beter met me vergeleken met een half jaar tot een jaar geleden. Ik ben echt trots op mezelf als ik zie hoeveel ik inmiddels alweer kan! Ik ben al een heel eind gekomen!

Lots of love,
Floor Flawless

Tagged

18 thoughts on “Mijn leven met cvs – Een half jaar revalidatie therapie

  1. Ben blij voor je dat het inmiddels beter gaat! Cognitieve gedragstherapie heeft bij mij ook veel geholpen, heb dat ongeveer een jaar geleden afgesloten. Merk momenteel alleen heel erg dat ik weer een beetje terug begin te vallen en me te vaak overgeef aan mn vermoeidheid.

    1. Ik heb meer dat als ik dingen gedaan heb dat ik me dan veel prettiger voel dan wanneer ik niks gedaan heb. Als ik niks doe dan ben ik uiteindelijk ook ontevreden over mijn dag zeg maar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.