Lifestyle, Persoonlijk

Mijn eerste keer FirstLook Festival

Vorig weekend was het zover: Het game evenement FirstLook Festival. Normaal geen evenement waar ik heen zou gaan aangezien ik niet game, maar wat deed ik daar dan dit keer? In dit artikel vertel ik waarom ik daar was en hoe ik het gevonden heb.

De ochtend begon vroeg, want het vond plaats in Utrecht en door werkzaamheden aan het spoor moest ik omreizen. Hierdoor was ik 3 uren onderweg in plaats van 2,5 uur. Wat me deze dag te wachten stond, was helpen bij de DYTG Kijkers Lounge. Voor degenen die het nog niet weten, ik loop stage op het kantoor van DYTG (Dutch YouTube Gathering). Ik was voor die dag de verslaggever en moest uiteindelijk een stuk schrijven voor op de website.

FirstLook Festival

Eenmaal aangekomen bij de Jaarbeurs, liep ik heel nonchalant de hele wachtrij voorbij. Ik moest me namelijk melden bij een andere ingang, om mijn crewbandje te krijgen van Eelco. Gelukkig hoefde ik niet alleen te wachten want de jongens van Fijne Vrienden kwamen er ook al vrij snel aan. Eenmaal binnen begon de zoektocht naar onze stand; DAMN wat een grote ruimte! Uiteindelijk vond ik de stand helemaal achterin.

In het begin was het een beetje ongemakkelijk, want ik kende maar een paar youtubers die bij de stand zouden zijn. Uiteindelijk heb ik het ook met de anderen heel gezellig gehad en hebben ze bijna allemaal wel een knuffel gekregen voor ze weggingen. Het was ook wel leuk om gesprekjes te hebben met de mensen die bij de stand kwamen kijken. Sommige daarvan gaan al een paar jaar naar de DYTG en dat is ontzettend leuk om te horen!

FirstLook Festival

Ook heb ik nog een paar mensen gezien die ik kende. Zo was vriendinnetje Liesjaa er samen met haar vriend Jip. Jenny stond met haar vriend met een stand op het festival. En bezoekers Koen en Mariska kwamen ook even een kijkje nemen. Overigens had ik Jenny, Koen en Mariska al een behoorlijke tijd niet gezien, dus super fijn om ze dan weer even te kunnen knuffelen en een praatje met ze te maken!

FirstLook Festival

De terugreis was ook een gezellige boel, want we zaten met een stuk of 10 man in de trein en pas in Zwolle ging de helft eruit. Ik bleef nog met een klein groepje tot in Groningen zitten en pas daar vielen we uit elkaar omdat we allemaal een andere trein moesten. Inmiddels hebben we elkaar op Facebook, wat natuurlijk hartstikke leuk is!

Al met al was het een geslaagde dag, ondanks dat ik zelf niet zoveel met gamen heb.
Klik hier om het verslag dat ik geschreven heb voor DYTG te lezen.

Ben jij naar FirstLook Festival geweest? 

Lots of love,
Floor Flawless

Tagged ,

2 thoughts on “Mijn eerste keer FirstLook Festival

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.