Persoonlijk

Mijn doelen voor 2018

Normaal wordt er altijd gepraat over goede voornemens. Daar ben ik inmiddels mee gestopt. Net als vorig jaar heb ik gekeken naar concrete doelen die ik dit jaar wil behalen. Ik heb ze overigens onderverdeeld in categorieën. Laten we gaan kijken naar mijn doelen voor 2018!

Persoonlijk

Afstuderen
Dit stond vorig jaar ook bij mijn doelen, maar dat is niet gelukt. Na al die ups en downs met mijn studie, hoop ik voor de zomer mijn diploma eindelijk in handen te hebben. Het enige wat ik nog moet doen is mijn afstudeerstage met mijn praktijkexamen. Dan ben ik als het goed is helemaal klaar.

Een baan vinden
Daar sluit een baan vinden natuurlijk op aan. Het is voor mij dan tijd om de grote mensenwereld in te stappen. Ik ben stiekem al erg benieuwd waar ik terecht zal komen! Natuurlijk zou ik niets liever doen dan fulltime bloggen en filmpjes maken, maar helaas brengt dat geen brood op tafel. (Wie weet ooit wel)

Mezelf terugvinden 
2017 was het jaar van de burn-out en ik merk dat ik nog lang niet de oude ben. Door middel van een vaste routine hoop ik dat mijn lichaam weer aan zal sterken. Ik hoop dat ik daardoor weer beter zal slapen, wat ook bijdraagt aan mijn geestelijke voortgang. Wie weet word ik uiteindelijk weer sterk genoeg om van de antidepressiva af te stappen.

Meer tijd doorbrengen met vrienden
Als er iets is wat ik in het afgelopen jaar weinig heb gedaan is het tijd door brengen met vrienden. Ik schaam me er ergens voor, maar ze weten gelukkig van de situatie waar ik in zat en toonden daar begrip voor. Sommige mensen heb ik echt veel te weinig gezien en ik hoop dat ik dat dit jaar kan veranderen.

Blog en YouTube

Vooruit werken op moment van inspiratie overvloed
Vooral met mijn blog heb ik gemerkt dat ik het ontzettend fijn vind om mijn ideeën gelijk vast te leggen in een concept. Soms schrijf ik ineens 4 artikelen op een dag, waar dan later alleen nog de foto’s bijgevoegd moeten worden. Hier wil ik zeker mee door gaan op deze manier. Wat video’s betreft ben ik er nog niet zo’n held in, maar ik weet wel dat het enorm veel zou helpen. Het zorgt voor minder stress en dan ben ik ook niet verdrietig als ik weer eens niks geüpload heb.

Samenwerken
Wat mijn blog betreft hoop ik weer op leuke samenwerkingen met bedrijven en instanties. Ook zou ik het ontzettend gaaf vinden als ik eens een campagne zou mogen doen op mijn YouTube kanaal. Maar nog leuker zou ik het vinden om samen te gaan werken met andere YouTubers. Een tijdje terug deed ik een samenwerking met Jax, een metalhead uit Amerika die een video wilde maken over betastingen tijdens concerten en vroeg of ik mijn aandeel daar in wilde hebben. Natuurlijk zei ik daar geen nee tegen! Ik hoop dus dat ik op deze manier vaker zal samenwerken, al zou het helemaal tof zijn om echt samen met iemand voor de camera te gaan zitten.

1000 abonnees
Oke, dit wordt nog een hele grote stap om van 570 naar 1000 te gaan, maar aan de andere kant, ik heb er een heel jaar voor. En daarbij lijkt het mij ergens niet eens onmogelijk. Sinds ik bezig ben in het Engels en al helemaal sinds de samenwerking met Jax, is mijn kanaal weer sneller aan het groeien. Natuurlijk hoop ik dat naast het groeien van de abonnees de views ook weer omhoog gaan.

Boeken

Reading Challenge
Mijn reading challenge zal ik dit jaar net als vorig jaar weer op 52 zetten. Afgelopen jaar heb ik dat ruim gehaald. Het is een gemiddelde van een boek per week, dus op zich niet onmogelijk. We zullen zien hoe het dit jaar zal gaan!

Mijn to read stapel verkleinen
Op Goodreads is mijn to read lijst helemaal een drama, maar ook hier in huis heb ik nog heel veel boeken om te lezen. Ik hoop dit jaar die stapel aanzienlijk te verkleinen. Ik wil mezelf dan ook zoveel mogelijk gaan inhouden om weer boeken aan te schaffen, maar of ik me daar aan ga houden…

Mij meer verdiepen in fantasy
Ik ben dol op fantasy, hoewel ik er met boeken nog maar een klein beetje ervaring mee heb. Dit jaar wil ik me meer gaan verdiepen in het fantasy genre. Het feit dat ik dit jaar een van de Celtica Vipsters ben zal daar zeker bij helpen!

Wat zijn jouw doelen voor 2018?

Lots of love,
Floor Flawless

Tagged , ,

4 thoughts on “Mijn doelen voor 2018

  1. Na wat neuzen op de blog, weet ik dat je te kampen hebt met een burn out. Zelf heb ik mogen genieten van overwerkt zijn en ik heb nog steeds zo nu en dan last van gekkigheden, Ik hoop voor jou dat je jezelf aankomend jaar helemaal terug vind. Is je allermooiste doel tussen de lijst, al zijn al die boeken lezen ook een hele mooie <3 Mijn challenge staat dit jaar op 50. Ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.