Lifestyle, Persoonlijk

Middagdutjes doen wonderen!

Voldoende slaap is voor iedereen belangrijk, maar niet voor iedereen is ‘s nachts je uren slaap krijgen voldoende. Mensen met chronische vermoeidheid, hebben last van het feit dat ze heel snel moe worden van de activiteiten die worden verricht. De kunst is dan om toch je zinnen te verzetten en je to do list af te werken, zoals bijvoorbeeld naar school gaan.

sleep and drawing afbeelding
bron

Ook ik zit met dit probleem, de uren die ik ‘s nachts slaap zijn niet voldoende. Ik word niet uitgerust wakker en ben na een schooldag heel erg moe. Maakt niet uit hoe lang de schooldag is, het is en blijft voor mij intensief. Dit heeft deels te maken met ADD, maar deels is het ook nog steeds niet verklaard waarom ik praktisch altijd moe ben. Ik doe hierdoor regelmatig na schooltijd of in het weekend een middagdutje, om wat extra energie te krijgen. Dit hoeft niet lang, gemiddeld slaap ik dan zo’n 20 minuten. Ik heb gemerkt dat ondanks dat de middagdutjes van korte duur zijn, het me wel energie geeft om de rest van de dag door te komen.

Af en toe moet je je gewoon toegeven aan je vermoeidheid en dan kan een dutje doen een oplossing zijn! Je zou dit in principe ook kunnen doen als je in de bus of trein zit. Vaak slaap je dan maar heel lichtjes en zo niet, vraag de persoon naast je of hij je wilt waarschuwen dat je bijna bij je halte bent!

Doe jij wel eens een kort dutje om jezelf weer wat op te laden voor de rest van de dag?

Lots of love,
Floor Flawless

Tagged , ,

4 thoughts on “Middagdutjes doen wonderen!

  1. Ik doe geen middagdutje maar verplicht mezelf om om 10 naar bed te gaan zodat ik sochtends rond 6 uur klaar wakker lig en rustig mn dag kan beginnen.
    En voor ik ga slapen doe ik dan ff mn buikspieroefeningen om mezelf moe te maken.
    (Ookal is dit ritme deze vakantie niet gelukt…)

  2. Ik ken het. Of ik nou vroeg naar bed ga en vroeg op sta, laat naar bed ga en laat op sta, vroeg naar bed ga en laat op sta.. ik heb ALLES geprobeerd, ook slaappillen, alles.. maar helaas heb ook ik chronische vermoeidheid. Mijn arts zei alleen dat ik echt geen middagdutjes moet doen, dus ik doe het eigenlijk ook nooit en soms als ik alleen al 3 afspraken op een dag heb.. dan ben ik vaak zo kapot dat ik wel is een middagdutje doe of om 7-8 uur naar bed ga, maar dan word ik zoooooo misselijk wakker, het is gewoon niet normaal hoe ziek ik me dan voel, dus dat durf ik gewoon niet meer. Ik probeer het gewoon te redden met veel rustpauzes en toch gewoon door te gaan, het is er nou eenmaal en ik kan er niks aan veranderen. Ik merk wel dat goed slapen, weinig stress en gezond eten me al heel veel helpt ( al ben ik de laatste weken weer extra vermoeid ­čÖü )

  3. Haha, ik slaap eigenlijk nooit overdag! Ik kan me wel voorstellen dat sommige mensen het fijn vinden, maar bij mij werkt het niet. Als ik dan wakker word ben ik alleen nog maar slaperiger…

  4. OMFG ik ken dat hea, zit je in de trein val je per ongeluk in slaap voor je gevoel slaap je lichtjes, word je 3 haltes na jou halte wakker en schrik je je de ****** omdat je op tijd op je werk moet zijn, fijn is dat hea :”)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.