Boeken

Recensie | Meer Afblijven Toine, Debby & Fleur van Carry Slee

Meer Afblijven

Feitjes op een rij: 
Titel: Meer Afblijven Toine, Debby & Fleur
Auteur: Carry Slee
Land van herkomst: Nederland
Uitgeverij: FMB uitgevers
Voor het eerst verschenen: 2009
Vervolg op: Afblijven
Aantal pagina’s: 190
Genre: Young Adult

Waar gaat het over?
Fleur is de beste vriendin van Melissa en is al sinds de eerste klas verliefd op Toine, die een paar klassen hoger zit en drumt in de schoolband. Ze is dan ook helemaal in de wolken als hij met haar naar de film wil. Debby vindt het maar niks dat Toine met Fleur gaat en doet er alles aan hem van haar af te pakken. Maar waarom doet ze dat? Fleur is zo verliefd dat ze helemaal niets doorheeft, ook niet dat haar beste vriendin Melissa in de problemen zit. En dan is het misschien te laat…

Mijn mening
Ik schreef een paar dagen terug al een recensie over het boek afblijven. In dat boek gaat het voornamelijk om Jordi en Melissa. Meer Afblijven Toine, Debby & Fleur gaat over de bijpersonen die in het verhaal ook een grote rol spelen. Zo lees je dat Toine zijn ouders veel ruzie hebben, Debby haar moeder haar altijd overal de schuld van geeft omdat ze haar zus Marit voortrekt en Fleur die in de wolken is van Toine. Het boek is oorspronkelijk uitgegeven in 3 losse boekjes.

De verhaallijnen van Toine en Fleur zijn erg leuk om te lezen, maar man wat heb ik me geërgerd aan Debby zeg! Oke ja ze had het thuis niet makkelijk, maar ze deed wel erg overdreven bitchy tegen de mensen buitenshuis. Als Debby in real life bestond zou ik in ieder geval niet bevriend met haar willen zijn door het gedrag wat ze vertoond.

Dit boek is na de film uitgekomen. Wat dan ook gelijk opvalt als je begint te lezen, is dat het boek gebaseerd is op de film. Hierdoor sluit het boek niet echt aan op het hoofdboek, je merkt hierin weer dat er dingen zijn veranderd ten opzichte van het oorspronkelijke verhaal. Dit vind ik persoonlijk erg jammer. Ik vind het boek wel oke, maar ik ben enthousiaster over het oorspronkelijke verhaal.

Heb jij dit boek al gelezen?

Lots of love,
Floor Flawless

[bol_product_links block_id=”bol_5a397a3483aa6_selected-products” products=”1001004006421358″ name=”Meer afblijven” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Tagged ,

2 thoughts on “Recensie | Meer Afblijven Toine, Debby & Fleur van Carry Slee

  1. Dit boek heb ik niet gelezen, maar ik ben zeker wel fan van de boeken die Carry Slee schrijft. Dat kan ook bijna niet anders. De verfilmingen van haar boeken vind ik over het algemeen ook erg goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.