Lifestyle, Persoonlijk

Hulp vragen is niet zwak

HelpWij mensen willen het liefst altijd alles op eigen houtje kunnen doen. We willen liever geen hulp. We willen anderen niet belasten met de dingen waar we tegenaan lopen. Hulp vragen is zwak; je laat je zwakke kant zien. Of toch niet?

Ikzelf vind dat hulp vragen juist helemaal niet zwak is. Je kunt nou eenmaal niet altijd alles helemaal alleen oplossen. Hulp vragen is eigenlijk al een hele opgave op zich, dus dat zie ik juist als een dapper iets.

Zoals jullie inmiddels wel weten ben ik momenteel heel erg druk bezig met de laatste examens afronden voordat ik op afstudeerstage mag. Toen een proefexamen twee keer werd afgekeurd, stortte ik in. Het was ineens zoveel wat er nog op mijn bordje lag. Ik voelde me met de dag slechter. Ik was het overzicht compleet kwijt en ook mijn gemoedstoestand werd er niet veel beter op. Ik sliep op den duur ook niet meer. Ik was een week afwezig van school, puur omdat ik pas tegen de tijd dat mijn wekker af ging in slaap viel. Dat zorgde alleen maar voor meer uitputting, terwijl ik al zo uitgeput was.

Uiteindelijk was ik het zat en dacht ik; ik moet hulp hebben. Hulp aanvaarden van mensen die dichtbij mij staan vind ik altijd een beetje lastig. Ik wilde liever iemand die wat verder van me af staat. Tegelijkertijd had ik ook weer geen zin om daar geld in te steken. Gelukkig heeft mijn moeder in haar kennissenkring een maatschappelijk werkster zitten waarmee ze kort over mij gesproken heeft. Ze gaf aan dat het niet goed met mij gaat. De vrouw bood gelijk aan om wel met mij te willen praten en belde mij diezelfde avond nog. De volgende dag kwam ze gelijk langs.

Inmiddels heb ik een aantal gesprekken met haar gehad en we hebben per keer gewoon gekeken naar wat er per dag in ieder geval moest gebeuren. Op deze manier is er weer een duidelijk overzicht gekomen en weet ik per dag wat mij te wachten staat. Als ik nog meer op een dag af kan handelen dan het stukje wat er voor die dag is afgesproken, is het alleen maar mooi meegenomen, maar elke keer kijken we naar wat haalbaar is.

Als ik het allemaal in mijn eentje had moeten oplossen, dan zou ik het allemaal niet redden en flinke vertraging krijgen met allemaal herexamens. Daar zit ik natuurlijk niet op te wachten. Wat dat betreft vind ik het dapper van mezelf dat ik toegegeven heb aan het feit dat ik hulp nodig heb en dat ik die uiteindelijk ook aanvaard heb, van iemand die wat meer van mij af staat.

Hoe denk jij erover: Is hulp vragen zwak of dapper?

Lots of love,
Floor Flawless

Tagged ,

3 thoughts on “Hulp vragen is niet zwak

  1. Hulp vragen is juist helemaal niet zwak. Daarvoor zijn wij mensen denk ik. Soms heb je iemands hulp juist nodig en daar leer je weer van. Fijn dat het nu weer wat beter met je gaat 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.