Persoonlijk

Hoe mijn vakantie in Zaandam was

Misschien heb je het wel gemerkt, misschien niet, maar de afgelopen week was ik op vakantie. Samen met mijn moeder ging ik er even een weekje tussenuit. Mijn zus ging in dezelfde week op vakantie naar Duitsland en stelde haar huis in Zaandam beschikbaar voor ons. Het is overigens de plek waar ik tijdens mijn stage heb gewoond. Natuurlijk hebben we van alles ondernomen de afgelopen week! In dit artikel vertel ik wat we allemaal hebben gedaan.

Amsterdamse Gracht

Zaterdag
We kwamen aan het begin van de middag aan. Vervolgens hebben we lekker van het weer genoten en aan het water onze broodjes opgegeten. Later op de middag gingen we nog even het centrum in waarna we een patatje gingen halen.

Zondag
Op deze dag deden we het lekker rustig aan. In de middag gingen we op de fiets naar kennissen toe en tegen de avond kwamen we weer thuis.

Maandag
Tijd om op ontdekkingstocht te gaan. We hadden gezien dat er meerdere kringlopen bij elkaar in de buurt zaten en besloten tijdens deze dag twee te bezoeken. Het was even zoeken, maar uiteindelijk hebben we het wel gevonden! Eerst namen we een kijkje bij Het Goed en daarna bij kringloopwinkel Noppes. Hier vulden we onze hele middag mee.

Grachten Amsterdam

Dinsdag
Op naar Amsterdam! We besloten eerst naar Waterlooplein te gaan. Helaas viel dit me behoorlijk tegen, want wat is die markt tegenwoordig klein zeg! Ook viel het me op dat merendeel inmiddels nieuwe spullen zijn en niet meer tweede hands. Erg jammer! Vervolgens gingen we naar de negen straatjes. Ook dit viel me een beetje tegen. Er stond het een en ander leeg en de winkeltjes die er zaten spraken me niet echt aan. Gelukkig gingen we ook nog even naar de Kalverstraat. Vervolgens deden we nog een rondvaart door de grachten. Het was al heel lang geleden dat we dat hadden gedaan, dus was wel weer eens leuk! Het hilarische was dat de kapitein oorspronkelijk uit Friesland kom. Hij ging af en toe Fries praten en grappen maken tegen de Friezen die aan boord zaten (wij waren namelijk niet de enige mensen uit Friesland die mee waren).

Woensdag
Op deze dag hadden we gepland om te wandelen in Schoorl, maar helaas begon het keihard te regenen! We zijn er wel heen gegaan (samen met kennissen) in de hoop dat het nog wel een beetje droog zou worden maar helaas pindakaas, dat zat er niet echt in. Daarom zijn we doorgereden naar Beverwijk om daar in de kringloop rond te snuffelen.

Donderdag
We stapten weer op de fiets om deze keer kringloop Oud & Nieuw te bekijken en Loods 5. Gelukkig wisten we nu ongeveer hoe we er moesten komen.

Vrijdag
Op onze laatste dag gingen we nog weer even gezellig het centrum in om te shoppen. Daarna gingen we uiteten bij Rhodos, een Grieks restaurant waar we heerlijk Gyros hebben gegeten. Het was zoveel dat ik het niet eens op kreeg! Wel erg lekker natuurlijk.

Het was wel lekker om er even tussenuit te gaan, maar ik vind het ook wel weer fijn om weer thuis te zijn en vanavond weer heerlijk in mijn eigen bed te gaan slapen!

Ben jij al op vakantie geweest of ga je nog en waarheen?

Lots of love,
Floor Flawless

2 thoughts on “Hoe mijn vakantie in Zaandam was

  1. Leuke post! Ik had altijd het idee dat Zaandam vrij suf was maar dat valt dus alles mee! 🙂 Ik ben momenteel op reis door Transylvania. Geen luiervakantie, maar lekker in de frisse berglucht.

  2. Fijn dat je toch even een weekje weg bent geweest en het klinkt als een leuke vakantie! Ik ben zelf nog nooit in Zaandam geweest en de laatste keer dat ik in Amsterdam was kan ik al bijna niet meer herinneren haha dat is zeker al 5 jaren geleden, wow! Ik zou eigenlijk niet op vakantie gaan, maar ik heb gisteren toch een weekje naar Italië geboekt en ik heb er nu al zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.