Persoonlijk

Hoe mijn 2017 eruitzag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het einde van het jaar is in zicht en dat betekent dat ik weer terug ga kijken naar wat er allemaal is gebeurd. Het was voor mij een vreemd en moeilijk jaar. Het jaar van tegenslagen verwerken en accepteren. Het jaar van uiteindelijk weer opkrabbelen. Het jaar van keuzes maken. Laten we gaan kijken wat er allemaal is gebeurd.

Burn-out
Helaas begon ik het jaar niet zo goed. Toen het concept van een opdracht begin januari voor de derde keer werd afgekeurd was het de druppel: Ik stortte in. Ik kwam thuis te zitten met een burn-out. Man wat is het moeilijk om te accepteren dat je even helemaal niks meer aankan zeg! Gelukkig voel ik me nu weer stukken beter. Ik moet natuurlijk wel oppassen met wat ik doe en zorgen dat ik niet terug glijd, maar ik ben weer terug!

Einde relatie
Daarbij kwam nog een andere klap. Ik maakte een einde aan mijn relatie. Ik voelde me niet meer gelukkig en na twee maanden van twijfel hakte ik de knoop door. Of ik er spijt van heb? Nee, ik ben zo blij dat ik voor mijzelf heb gekozen op dat moment!

Heel veel lezen
Het was eigenlijk heel gek, maar het enige waar ik me op den duur een beetje op kon concentreren was het lezen van boeken. Waarschijnlijk omdat ik daarmee even de werkelijkheid kon vergeten. Ik kocht troostboekjes, bracht extra vaak een bezoekje aan de minibieb en ik werd weer lid van de gewone bibliotheek. Ik hield me ineens weer heel erg veel bezig met boeken, net zoals vroeger. Dat die hobby weer helemaal terug is, ben ik reuze blij mee!

In de krant
Op een gegeven moment ging ik mijn laatste opdracht voor school toch weer oppakken. Het werd een interview met Baldrs Draumar over hun releasefest in oktober. Het was een erg leuk gesprek wat resulteerde tot een goed stuk. Een deel hiervan is uiteindelijk ook geplaatst in de najaarskrant van Iduna die bijgevoegd werd bij de weekbladen in de omgeving van Drachten. Daarnaast werd het complete stuk ook nog geplaatst op de website van Iduna. Ik ben nog steeds erg blij met het stuk en de heren trouwens zelf ook! Ze vonden het ook erg leuk dat ik aanwezig was tijdens het releasefest.

Concerten en festivals
Natuurlijk ging ik ook weer naar een aantal concerten en festivals. Zo ging ik naar concerten van Avenged Sevenfold, Evanescence, While She Sleeps, Dead by April en natuurlijk mijn favoriete band Our Last Night. Daarnaast was ik te vinden op metalfestival Into The Grave en werkte ik op Jûn Fan Peije, Dencity, Popcity en Baldrs Releasefest.

Minivakantie
Met mijn moeder ging ik in de zomervakantie 2 nachten overnachten in een hotel in Assen. Dit was onze minivakantie. Even er helemaal tussenuit. Ik had vooraf helemaal een kringlooptour uitgestippeld en dat vond mijn moeder een erg leuk idee. Ze vond het zelfs zo leuk, dat ze ook een kringlooptour wil voor haar verjaardag! Erg goed geslaagd dus!

Stage
Nadat mijn opdracht was beoordeeld, kon ik beginnen aan mijn afstudeerstage. Helaas ging dit niet zo goed en kwam ik wederom thuis te zitten. Ik moest dus weer gaan solliciteren, maar al snel had ik een nieuwe plek gevonden, waar ik in januari mag beginnen. Hopelijk gaat het op deze plek allemaal beter en krijg ik dan eindelijk zicht op het afstuderen!

Vrijwilligerswerk
In de dorpskrant zag ik op een gegeven moment een oproep voorbij komen van het dorpshuis dat ze op zoek waren naar vrijwilligers. Ik twijfelde geen moment en mailde gelijk dat ik mij wilde aanmelden als vrijwilliger en met name dan voor de jeugdactiviteiten. Al vrij snel volgde een kennismakingsgesprek en inmiddels zijn de eerste activiteiten al geweest. Het is ontzettend leuk om te doen! Overigens stuurde ik ook een stuk over onze eerste activiteit naar verschillende kranten en dat werd door 2 kranten geplaatst. Daar was ik natuurlijk super blij mee!

Engelse content
Een grote beslissing die ik nam was om over te schakelen naar het Engels. Ik vond dat het tijd was voor een nieuwe stap. Ik dacht, ik kan het altijd proberen. Bevalt het me niet, dan kan ik altijd nog terug. Inmiddels ben ik al een paar weken geleden teruggegaan op het Nederlands op mijn blog, maar mijn YouTubekanaal is nog steeds in het Engels. Ik ben het gaan beschouwen als twee aparte bezigheden, terwijl ik ze eerst zoveel mogelijk bij elkaar probeerde te betrekken.

Zoals je kon zien had 2017 behoorlijk wat ups- en downs. Helaas kunnen dingen niet altijd gaan zoals jij het wil. En als er iets is wat ik in dit afgelopen jaar heb geleerd, dan is het dat je goed moet luisteren naar jezelf! Ik wil niet weten hoe slecht het me was vergaan als ik niet een paar maanden een break had genomen maar gewoon door was gegaan. Ik kan in ieder geval met een frisse blik naar 2018 kijken en ik hoop dat het een jaar gaat worden waar ik trots op kan zijn!

Natuurlijk heb ik ook een compilatie gemaakt van mijn jaar in video’s!

Hoe was jouw 2017?

Lots of love,
Floor Flawless

Tagged ,

3 thoughts on “Hoe mijn 2017 eruitzag

  1. Gelukkig ben je in 2017 in ieder geval geen positiviteit verloren. Aan je jaaroverzicht is af te lezen dat moeilijk was, maar toch heb je alles maar even een schop onder de kont gegeven. Nice!
    Mijn jaar is vol ups and downs. Van een moeder die kanker had/heeft, naar emigreren en samenwonen. Een nieuwe werkplek, tientallen concerten en ga maar zo door. Ben benieuwd wat 2018 gaat brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.